19.3 C
Novi Pazar

Mujagić: Grabovica u opadanju, terenske ekipe u službi građana

Array

Published:

Nivo rijeke Grabovice trenutno je opadanju i siutacija je povoljnija nego danas, kazao je za agenciju SANA, predsjednik opštine Sjenica Munir Mujagić koji je i komandant Štaba za vanredne situacije. On je večeras na terenu, gdje sa dežurnim službama obilazi građane.

– Nivo rijeke Grabovice je opao, sve ekipe su na terenu, ispumpavamo vodu iz dvorišta i objekata, radimo sve sto je moguće da ljudima olakašamo. Preventivno punimo džakove sa pijeskom, nadamo se da se trend opadanja vodostaja nastaviti i da ćemo ući u normalizaciju stanja u narednih 24 sata. Nakon toga ćemo vidjeti da sagledamo obim štete, kazao je Mujagić.

On je pohvalio rad svih službi, kako lokalnih tako i republičkih, posebno se zahvalio građanima, volonterima koji su dali veliki doprinos svojim zalaganjem na terenu.

Podsjećamo da je danas u Sjenici proglašena vanredna situacija zbog poplava koje su nastale uslijed obimnih padavina. Prema riječima predsjednika Mujagića vodostaj rijeke Grabavice bio je najviši u novijoj historiji ove sandžačke opštine.

   

The post Mujagić: Grabovica u opadanju, terenske ekipe u službi građana first appeared on SANA.

The post Mujagić: Grabovica u opadanju, terenske ekipe u službi građana appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img