29.1 C
Novi Pazar

Zukorlić u Sjenici: Bit ćemo glas naroda u Skupštini, problem plavljenja trajno riješiti

Array

Published:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić posjetio je i opštinu Sjenica gdje je jučer proglašena vanredna situacija zbog poplava koje su nastale uslijed obimnih padavina.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić zahvalio se Zukorliću što je našao vremena da ove teške trenutke podijeli sa Sjeničacima.

“Zadovoljstvo mi je da u ovom teškom trenutku nas je posjetio potpredsjednik skupštine Republike Srbije gospodin Usame Zukoirlić, da ove teške trenutke podijeli sa Sjeničacima. Nadam se da uz pomoć skupštine i republičkih instanci ćemo svi skupa naći načina da jedno ovakvo stanje koje je potpuno nedopustivo, ono je takvo da smo izloženi ekstremnim uticajima vode, da pronađemo rješenje na zadovoljstvo svih Sjeničaka.”

Zukorlić je tom prilikom istakao da će njegov glas u Narodnoj skupštini Republike Srbije, biti glas ovog naroda.

“Nakon što smo posjetili poplavljena naselja u Novom Pazaru gdje nažalost ima dvoje stradalih, evo stigli smo i do Sjenice. Predsjednik Munib nas je informisao da je ovo historijski vodostaj rijeke Grabovice i da je premašilo sva moguća očekivanja stručnjaka i da čak i uređenje korita koje je bilo u prošlosti, vodostaj je premašio i poplavljene su brojne kuće i dvorišta ovdje u centru Sjenice i široj okolini. Kao potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije moj glas u skupštini i moj glas na svim mjestima gdje se čuje, bit će glas ovog naroda ovdje. Mi smo ti koji ćemo da se pobrinemo da se narod zaštiti od svih mogućih nepogoda koliko god one bile teške i velike. Mi smo budno pratili od sinoć situaciju ovdje u Sjenici i želim da kažem da je narod oduševljen time što je predsjednik Munib Mujagić svo vrijeme bio uz narod, dežurao i borio se sa njima da se šteta koliko je moguće umanji. To je primjer kako treba da radimo i slijedeći našeg predsjednika Muniba svi mi ćemo u tom duhu i tim primjerom da postupamo.”

Direktor Javnog preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović istakao je da će već sledeće nedjelje održati sastanak na kojem će se dogovoriti mjere koje trebaju da se preduzmu.

“Umjesto da danas pričamo o snijegu od dva metra, o nestanku struje, o dostavljanju lijekova našim sugrađanima ovdje, mi se borimo sa vodom u ova prethodna dva dana. Ja želim da se prije svega zahvalim lokalnoj samoupravi i predsjedniku, Štabu za vanredne situacije i svima koji su učestvovali ovdje i ovu štetu koja je nastala smo sveli na minimum. Ono što je najbitnije jeste da nismo imali ljudskih žrtava i da su svi ljudi ovdje živi i zdravi. Mi smo se već dogovorili da početkom sledeće nedjelje održimo jedan sastanak i da u narednih nekoliko dana dogovorimo mjere koje treba da preduzmemo. Znači, imamo ovu uzvodnu dionicu od nekih 2,5 km koja je ugrožena i nizvodno dionica od 500 metara, tu nas prevashodno čekaju zemljani i kameni radovi. Moramo da prokopamo to korito, da proširimo, da bude nekih dimenzija kao ovaj uređeni dio koji će moći tu neku vodu da propustiti. Ovdje šaljem jedan apel i molbu ljudima koji imaju svoju imovinu pored Grabovice da nam pomognu, da dozvole da uradimo ovaj dio kako bi zaštitili sebe, svoju rodbinu i sve ljude koji žive ovdje.”

The post Zukorlić u Sjenici: Bit ćemo glas naroda u Skupštini, problem plavljenja trajno riješiti first appeared on SANA.

The post Zukorlić u Sjenici: Bit ćemo glas naroda u Skupštini, problem plavljenja trajno riješiti appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img