26.8 C
Novi Pazar

Šabotić: Neopravdan zahtjev SPP i SDA za sjednicu Skupštine po hitnom postupku

Array

Published:

Skupština grada Novog Pazara odbila je, da na zahtjev odborničkih grupa SPP i SDA Sandžaka, sazove sjednicu po hitnom postupku.

U odgovoru, koji je potpisao zamjenik predsjednice Skupštine Albin Šabotić, navodi se da razlozi navedeni u zahtjevu ne opravdaju sazivanje sjednice po hitnom postupku “jer su prestali razlozi koji mogu izazvati štetne posljedice po imovinu i sigurnost građana”, te se zahtjev smatra neopravdanim.

Istaknuto i da su održane konsultacije sa predsjednicima odborničkih grupa koje nisu potpisnici zahtjeva (SDP i Srpska lista) od kojih je stigla informacija da odbornici tih grupa neće prisustvovati sjednici sazvanoj na ovaj način, te će se o ovoj temi raspravljati na prvoj narednoj sjednici koja će biti održana tokom februara. Poručeno da ako odbornici SPP i SDA Sandžaka ostanu pri svom zahtjevu snose teret obezbjeđivanja kvoruma.

Podsjećamo da su odbornici opozicionih SPP i SDA u subotu podnijeli zahtjev za održavanjem hitne sjednica Skupštine grada Novog Pazara sa jednom tačkom dnevnog reda: Izvještaj gradonačelnika u vezi sa preuzetim i planiranim, preventivnim, operativnim i drugim mjerama na zašiti života i imovine građana Novog Pazara, a u vezi sa poplavama u Novom Pazaru. Odbornici SPP i SDA zatražili su i ostavku gradonačelnika Nihata Biševca koji do danas nije odgovorio na ovaj zahtjev.

The post Šabotić: Neopravdan zahtjev SPP i SDA za sjednicu Skupštine po hitnom postupku first appeared on SANA.

The post Šabotić: Neopravdan zahtjev SPP i SDA za sjednicu Skupštine po hitnom postupku appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img