26.8 C
Novi Pazar

SANA saznaje: Emrahu Latoviću, ubici Edina Hamidovića, sudit će se u odsustvu

Array

Published:

Kako Agencija SANA saznaje usvaja se prijedlog Višeg Javnog tužilaštva i ubici Edina Hamidovića Emrahu Latoviću sudiće se u odsustvu. Iako je pripremno ročište već dva puta odlagano, na koncu je donijeta odluka o suđenju u odsustvu.

Kako stoji u odluci Višeg Javnog tužilaštva – premda da je od raspisivanja potjernice zbog krivičnih djela koje se Latoviću stavljaju na teret prošlo više od godinu dana, te da se isti još uvijek nalazi u bekstvu i da, pored najstrožijih mjera obezbjeđivanja prisustva Latovića pred pravosudnim organima ono nije obezbijeđeno – Viši sud je ovaj prijedlog ocijenio osnovanima, pa ga je Više Javno tužilaštvo i prihvatilo.

Sljedeće pripremno ročište zakazano je za 27.01.2023. godine.

Podsjećamo, da je Latović, za kojim je raspisana potjernica, 06.08.2021. godine u centru Sjenice ispalio više hitaca prema Edinu Hamidoviću i tom prilikom ga, pred suprugom i djecom, smrtno ranio. Pored Latovića za kojim je raspisana potjernica, pred lice pravde bit će izvedeni i Denis Mujović i Ranko Đurović zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

SANA

The post SANA saznaje: Emrahu Latoviću, ubici Edina Hamidovića, sudit će se u odsustvu first appeared on SANA.

The post SANA saznaje: Emrahu Latoviću, ubici Edina Hamidovića, sudit će se u odsustvu appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img