18.5 C
Novi Pazar

Dr. Fehratović: Podržavamo napore koji vode miru

Array

Published:

Predsjednik poslaničke grupe “Za pomirenje SPP-USS-DSHV”, dr. Jahja Fehratović rekao je danas na posebnoj sjednici parlamenta posvećenoj Kosovu da će taj poslanički klub podržati izvještaj i napore predsjednika Srbije koji vode prema miru i prosperitetu.

Dr. Fehratović je ocijenio da je pitanje Kosova najozbiljnije sa kojim se suočavaju narodi Balkana, iako se tiče najviše srpskog i albanskog.

– Pitanje koje je pred nama danas jedno je od najozbiljnijih pitanja sa kojima se suočavaju narodi Balkana. Ja ću kazati narodi Balkana, jer je ovo pitanje koje tiče najviše srpskog i albanskog naroda, ali svjesni smo povijesti i situacije, da to jeste balkanski čvor i da sve ono kako se odradi može imati veoma velike posljedice na cijeli Balkan. Zato nas ohrabruje što ste ostali dosljedni u onome što ste nam kazali prethodnih puta kada ste bili ovdje da nikada nećete vraćati majkama ni albanske ni srpske nacionalnosti djecu u kovčezima idalje je kontinuitet djelovanja i strategije zato nas ohrabruje prva tačka, a to je sačuvati mir, stabilnost i bezbjednost građana, istakao je narodni poslanik dr. Jahja Fehratović.

On je rekao da poslanici bošnjackog naroda nemaju moć da presude, ali je pozvao poslanike pozicije i opozicije da se ozbiljno odnose prema ovoj temi, jer su odgovorni i za manjinske narode, i za svakog građanina države.

– Nemamo moć da presudimo, ali imamo moć da kažemo svoj stav i da pozovemo i poslanike pozicije i opozicije, prije svega srpskog naroda kao njihovi sugrađani da se krajnje ozbiljno odnose prema ovoj temi. Oni nisu odgovorni samo za srpski narod, odgovorni su i za manjinske narode u ovoj državi, zato dajemo sebi za pravo da smatramo i kažemo i da ne smije biti politikanstva i jeftinih političkih poena na ovim temama, jer vi ste gospodo odgovorni i za vaš narod i za manjinske narode. Zašto? Zato što ste većina i zato što ćete vi – ili gasiti požare ili ćete ih potpaljivati, a mi smo ti koji ćemo možda najviše snositi posljedice. Kada kažem “mi” – mislim na sve građane R. Srbije. Mislim tu i na srpski narod, ali mislim i na Bošnjake, Rome, Aškalije, Egipćane, te na sve manjine, dodao je dr. Fehratović.

On je rekao da se ne donosi laka odluka, ali da od nje zavisi da li će se spasavati ljudski životi ili će se zemlja gurati u propast i doba iz devedesetih godina.

– Na kraju dana opet se mora pregovarati i dogovarati, bolje dogovarati prije nego da bajoneti budu na bojištu”, poručio je dr. Fehratović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da zajedno sa Bošnjacima, ali i ostalim nacionalnim zajednicama, moraju učiti sve da se sačuva mir.

“Mi i u bošnjačkoj i u mađarskoj i u svim drugim zajednicama imamo, ne samo lojalne građane R. Srbije, već imamo i ljude koji zajedno sa nama moraju da donose ne uvijek lake odluke. Pa im hvala na tome. Naravno – ozbiljnost u pristupu je nešto što se podrazumijeva, jer ne mijenjaju decibeli ili to što će neko da viče sadržaj izgovorenih riječi, već suština onoga što je neko kazao. Ja imam poruku za sve Bošnjake, ali i za sve druge, pošto predstavljate i Hrvate i neke druge – mi moramo zajedno izaći iz svega ovoga i moramo da čuvamo našu Srbiju, da damo sve od sebe da sačuvamo mir, i da uradimo sve što je moguće da zemlja ide naprijed – ukoliko je moguće, kazao je Vučić.

The post Dr. Fehratović: Podržavamo napore koji vode miru first appeared on SANA.

The post Dr. Fehratović: Podržavamo napore koji vode miru appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img