18.5 C
Novi Pazar

Redžepović o odnosu Srbije i Kosova – Sukobi nikome nisu donijeli dobro

Array

Published:

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Zaim Redžepović komentarisao je u Narodnoj skupštini Republike Srbije izveštaj o pregovaračkom procesu sa Kosovom koji je podnijela Vlada.

On je tom prilikom istakao da dijalog nema alternativu.

“Želim da budem kristalno jasan, jedino dijalogom i jedino razgovorom možemo doći do rješenja gdje ne treba da imamo ove ovakve iluzije da će se praviti bilo kada i bilo gdje sporazumi koji će odgovarati samo jednoj strani jer kao što znate, ne postoje sporazumi, čak ni ugovori, ni dogovori gdje se sve dešava onako kako jedna strana hoće. Tako nešto ne psotoji i to nas je profesor Bujuklić učio još od 1. godine. Što se nas iz SPP-a tiče, mi ćemo svakako sanašom poslaničkom grupom podržati izvještaj i to je naš doprinos, to je naša želja da sa tom našom čašom vode utičemo da se ovaj požar gasi koliko je moguće. Srbija ne smije da dođe u sukob sa NATO-om, sukob sa najjačim zemljama Evropske unije je jednako besmislen. Moramo realno da postavimo stvari i da znamo da se radi o borbi dva ozbiljna naroda koji se bore za vitalne interese, a pri tome imamo Evropu, imamo zapad, imamo ako hoćete mnogo više onih koji ne žele dobro ovoj zemlji, nego onih koji žele.”

Naglasio je da svako ko misli da sukobom ovo može da se riješi, ne želi dobro Republici Srbiji i njenim građanima.

“Znam da kada smo god imali sukobe, nikome nije bilo dobro. Mnogi su navikli pa i ui formulaciji kažu šta možemo da dobijemo u razgovorima o Kosovu. Ja mislim da ta priča treba da se završi i da mi treba da gledamo šta može da se spasi na Kosovu i Metohiji, šta može da se ne izgubi, šta može da se uradi za ljude tamo jer oni su važniji, mnogi će me osuditi zbog toga ali ljudi su mnogo važniji i od teritorije bilo koje i bilo gdje. Ono što se kao posljedica nameće jeste šta ako ne razgovaramo i šta ako se dešava ovo što se ovdje dešava, da se na ovaj način govori o bilo kakvom predlogu pa makar bio i francusko-njemački. Meni nije jasno i zbunjuje me da oni koji su jučer govorili da o tome ne znaju ništa, nisu to pročitali, to je nekakav strašni papir, to je strašni papir, to je ultimatum, najbrže dođoše do zaključka da to treba da se baci i da o tome ne treba ozbiljno da se razgovara. Ja sam siguran da i u tom papiru ima mnogo dobrih stvari koje bi mogle da budu u službi i u korist ove naše države. Ne treba ništa lako bacat jer podsjetiću i sebe i vas, nije mali broj puta ova zemlja odbila neke sporazume, neke predoge, neke platforme, a poslije se ispostavilo da je mnogo bolje da nije, jer ono što je bilo poslije je bilo gore od onoga što smo mi odbijali od čini mi se prevelike pameti.”

Zaključio je da će podržati sve napore da se ovo riješi mirnim putem.

The post Redžepović o odnosu Srbije i Kosova – Sukobi nikome nisu donijeli dobro first appeared on SANA.

The post Redžepović o odnosu Srbije i Kosova – Sukobi nikome nisu donijeli dobro appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img