26.3 C
Novi Pazar

Ko su znameniti Bošnjaci u Beogradu?

Array

Published:

Foto: Sastanak direktora Zaprokula Marka Krstića, dr. Jahje Fehratović, predsjednika Matice bošnjačke i dr. Ferida Bulića pomoćnika direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama

Predsjednika Matice bošnjačke i narodni poslanik dr. Jahja Fehratović  i pomoćnika direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama u Ministarstvu pravde dr. Ferida Bulića održali su Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) radni sastanak sa direktorom Markom Krstićem o projektu „Znameniti Bošnjaci u Beogradu“.

Novo istraživanje Zaprokula ima za cilj da utvrdi šta Beograđani znaju o poznatim Bošnjacima, koliko su oni uticali na razvoj kulturnog života Beograda, ali i kako se kulturna politika Beograda mijenjala njihovim aktivnih učešćem.

Planirano je da Zaprokul istraži život i rad nekih od najznačajnijih i najpoznatijih imena, kao što su: akademik muftija Muamer Zukorlić, Muharem Pervić, Skender Kulenović, akademik Asim Peco, Bahrija Nuri Hadžić, Rifat Burdžović Tršo, akademik Muhamed Filipović, prof. dr. Fehim Bajraktarević, Zuko Džumhur i Abdulah Duce Gegić.

Izvor: Zaprokul.org.rs

 

The post Ko su znameniti Bošnjaci u Beogradu? first appeared on SANA.

The post Ko su znameniti Bošnjaci u Beogradu? appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img