18.5 C
Novi Pazar

Mujagić: Nadam se da ćemo danas uspostaviti saobraćaj na svim putnim pravcima

Array

Published:

Prava sniježna mećava zahvatila je tokom vikenda sjenički kraj i gotovo paralisala saobraćaj. Snijeg koji je padao bez prestanka nekoliko sati uz jak vjetar, otežao je i održavanje putnih pravaca prema svim pešterskim selima. Veliki problem je bio i Golijski put, deonica od Duge Poljane do Brnjice, gdje je olujni vjetar stvarao velike nanose.

Predsjednik opštine Sjenica ističe da na području Pešterske visoravni još uvijek nisu prohodni svi putni pravci, ali da je situacija znatno bolja u odnosu na vikend.

„Čišćenje opštinskih puteva otežava jak vjetar koji nanosi sve ono što mi očistimo i vrlo brzo to anulira, odnosno zatrpa, tako da smo jučer bili privremeno prekinuli čišćenje puteva. Danas nastavljamo sa čišćenjem i nadam se da ćemo uspostaviti saobraćaj na svim putnim pravcima.“

Što se tiče same opštine Sjenica i neposredne okoline, sve je čisto i saobraćaj se odvija bez problema.

„Sjenička kotlina, kako mi to zovem ono što neposredno gravitira gradu je čisto. Viši dijelovi Sjenice i prostori koji tradicionalno su izraženi vjetru i gdje se prave smetovi, tu imamo još nekoliko dionica koje su još uvijek neprohodne.“

Putnicima se i dalje preporučuje oprez jer je Republički hidrometeorloški zavod najavio da će do kraja nedelje biti ledeni dani.

 

The post Mujagić: Nadam se da ćemo danas uspostaviti saobraćaj na svim putnim pravcima first appeared on SANA.

The post Mujagić: Nadam se da ćemo danas uspostaviti saobraćaj na svim putnim pravcima appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img