32.5 C
Novi Pazar

Dr. Bulic i dr. Ferhatović na radnom sastanku u Zavodu za zaštitu kulture u Beogradu

Array

Published:

Dr. Ferid Bulić, pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama u Ministarstvu pravde i narodni poslanik prof. dr. Jahja Fehratović održali su u Zavodu za zaštitu spomenika u Beogradu radni sastanak sa direktorkom prof.dr. Dubravkom Đukanović o projektima zaštite i unapređenja kulturnog nasleđa u Novom Pazaru.

Istaknuto je da je saradnja koju Zavod za zaštitu spomenika ima sa Islamskom zajednicom u Srbiji i njenim predsjednikom Muftijom Mevlud ef. Dudićem, na najvišem nivou te da će se nastaviti realizacija projekata za objekte koji su od posebnog značaja za Novi Pazar.

Na osnovu dogovora koji je postignut ranije o izradi projektne dokumentacije za Altun alem džamiju od strane Zavoda, direktorka Đukanović je istakla da je isti završen te su dogovoreni dalji koraci u pravcu realizacije projekta restauracije.

Pored toga na sastanku je dogovoreno da Zavod u maju i junu tekuće godine izvrši potrebne istraživačke radove na objektu Isa-begovog hamama u Novom Pazaru i izda potrebne dozvole kako bi se realizovao projekat restauracije ovog važnog objekta.

Direktorka je dr. Bulića i dr. Fehratovića upoznala sa drugim važnim projektima koji se realizuju u Novom Pazaru a koji se odnose na zaštitu kulturno historijskih spomenika.

The post Dr. Bulic i dr. Ferhatović na radnom sastanku u Zavodu za zaštitu kulture u Beogradu first appeared on SANA.

The post Dr. Bulic i dr. Ferhatović na radnom sastanku u Zavodu za zaštitu kulture u Beogradu appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img