26.5 C
Novi Pazar

OŠ Vuk Karadžić bez grijanja – Roditelji upozorili da neće slati djecu na časove

Array

Published:

Učenici OŠ Vuk Karadžić nastavu prate u jaknama zbog niskih temperatura u učionicima. Razlog za hladne radijatore jeste kvar na instalacijama.

Direktorka OŠ Vuk Karadžić Rafeta Emrović kazala je da neće dozvoliti da djeca budu u hladnim učionicama, te da je Školsku upravu upoznala sa problemom, zatražila pomoć i dala prijedlog novog rasporeda, te skraćivanja trajanja časova.

Emrović je u pisanoj izjavi za Sandžak televiziju istakla da je u pitanju veći kvar, na instalacijama koje se nalaze ispod temelja škole i da još uvijek nije poznato kada će biti saniran, ali da se na tome radi.

Direktorka ističe da je ona, kao prva persona ove škole, uradila sve što je bilo u njenoj nadležnosti i obavezi. Obezbijeđeno je lož ulje, ali je problem u drugom dijelu koji se tiče organizacije nastave. On je, ističe Emrovićeva, u nadležnosti Školske uprave. Bez Uprave se ne smije, dodaje ona, napraviti niti jedan potez. Pravi se raspored nastave, skratiće se časovi i napraviti plan za koji će se od nadležne Uprave tražiti zeleno svjetlo, još jednom ponavljajuči da djeca ne smiju biti u hladnim učionicama.

Iz Školske uprave nam je rečeno da su dobili obavještenje o samom kvaru i problemu, ali da bez odobrenja nadležnog Ministarstva ne mogu davati nikakve izjave niti informacije za medije.

Roditelji učenika koji su nas informisali o problemu kazali su nam da djecu neće slati u školu sve dok učionice ponovo ne bude tople.

The post OŠ Vuk Karadžić bez grijanja – Roditelji upozorili da neće slati djecu na časove first appeared on SANA.

The post OŠ Vuk Karadžić bez grijanja – Roditelji upozorili da neće slati djecu na časove appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img