35 C
Novi Pazar

Konkurs pomoći novopazarskim poljoprivrednicima

Array

Published:

Sastanak SEDA

Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) imala je danas sastanak sa novopazarskim poljoprivrednicima čije je primarno zanimanje i fokus proizvodnja i prerada hrane. Nova, konkursom podsticajna sredstva obezbijeđena su za tu namjenu u visini od 6 miliona dinara. Konkurs se sprovodi u okviru projekta „Lokalni fond za razvoj poljoprivrede u Novom Pazaru“, a agencija SEDA će ga realizovati u saradnji sa gradom Novi Pazar i Fondacijom „Ana i Vlade Divac“, a uz podršku projekta „Velika mala privreda“.

„Svi poljoprivrednici i lokalni proizvođači moći će da konkurišu za sredstva u iznosu do 300.000 dinara koje će vraćati u naredne tri godine, a nakon grejs perioda u prvoj godini pozajmicu će moći da vraćaju na kvartalnom nivou. U našoj agenciji mogu da konkurišu za pozajmicu koja im može koristiti za nabavku nove ili polovne opreme i drugih sredstava za rad“, rekao je Direktor Regionlne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor.

Samir Kačapor, direktor SEDA-e

Menadžer za poljoprivredne projekte Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Milijan Maraš ističe da je ovo idealan način pomoći malim proizvođačima koji nemaju početna ulaganja, pa samim tim ne mogu konkurisati za lokalna i državna sredstva.

„Ovaj projekat im omogućava da dobiju potrebna sredstva i da realizuju svoju investiciju, a nakon toga i da dobiju mogućnost da kod opštine i države konkurišu za novčane subvencije“, naveo je Maraš.

Milijan Maraš, Fond “Ana i Vlade Divac”

Fondacija “Ana i Vlade Divac” obezbijedila je visinu sredstava od 1 milion dinara, dok je grad Novi Pazar sufinansirao osnivanje Lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u visini od 5 miliona dinara.

Prijava na konkurs trajaće do 24. februara, a podsticajna sredstva primarne su namjene za nabavku nove ili polovne opreme i mehanizacije, kvalitetnih grla krupne, sitne stoke i živine, košnica, pčelinjih društava i mašina i opreme za pčelarstvo i podizanje novih višegodišnjih zasada voćki i povrtarskih kultura.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

The post Konkurs pomoći novopazarskim poljoprivrednicima first appeared on SANA.

The post Konkurs pomoći novopazarskim poljoprivrednicima appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img