32.5 C
Novi Pazar

Održana svečanost Isra i Mi’radž u novopazarskoj Nikšićkoj džamiji

Array

Published:

Mešihat IZ-e u Srbiji, Muftijstvo sandžačko i medžlis IZ-e Novi Pazar organizirali su svečanost povodom obilježavanja Isra i Mi’radža. Nikšićka džamija u novopazarskom naselju Hadžet bila je mjesto gdje su vjernici napojili svoje duše. Svojim milozvučnim glasovima večer je otpočeo Hor novopazarskih imama učenjem Kur’ana, ilahija i mevluda. Prisutnima se obratio glavni imam novopazarskog medžlisa dr. Enver ef. Omerović. Poslanik a.s. najbolje nas je na svom primjeru naučio strpljivosti u iskušenjima.

“Poslanik a.s. bio je najviše iskušan, jer je bio najodabraniji među ljudima. On nam je uzor. Pokazao nam je kako treba biti strpljiv u iskušenjima”, kazao je Enver ef. Omerović.

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u Turskoj i Siriji. Vjernici trebaju, podsjeća on, samo Gospodara svoga da se boje.

“Boli srce i ono što mi gledamo je tužno i nevjerovatno. Ali Allah zna u čemu je mudrost. On radi šta On hoće. Ljudi se sada i ovdje kod nas boje zemljotresa. Komentarišu to i boje se. A zaboravljamo na koliko mjesta Allah spominje kaznu. Preče je, braćo i sestre, Gospodara da se bojimo”, završava Enver ef. Omerović.

Dovu je na kraju proučio predsjednik novopazarskog medžlisa Enes ef. Ibrović.

The post Održana svečanost Isra i Mi’radž u novopazarskoj Nikšićkoj džamiji first appeared on SANA.

The post Održana svečanost Isra i Mi’radž u novopazarskoj Nikšićkoj džamiji appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img