26.3 C
Novi Pazar

Saradnjom do bržeg ekonomskog napretka Rasinskog okruga

Array

Published:

Foto: Kabinet ministra za ravnomjerni regionalni razvoj, autor Miloš Perić.

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je sa direktorom Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga Stefanom Ribaćem o razvoju grada Kruševca i opština koje mu pripadaju – Trstenika, Aleksandrovca, Brusa, Varvarina i Ćićevca.

Ministar Đerlek ocenio je da Agencija pruža važan doprinos u definisanju razvojnih prioriteta u Rasinskoj oblasti, ali i u podršci privrednim društvima i preduzetnicima kroz saradnju sa relavantnim institucijama i partnerima.

On je naglasio da će resorni kabinet u narednom periodu predstavljati nosioca kohezione politike, što će umnogome olakšati delovanje razvojnih agencija, međuresornu saradnju i omogućiti bolju finansijsku podršku projektima.

Poručio je da je pred nama važan zadatak sistemskog planiranja regionalnog razvoja koji će doprineti ravnomernijem privrednom napretku i ekonomskoj stabilnosti države u celini.

Direktor Agencije Stefan Ribać zahvalio je ministru Đerleku na posvećenosti i naporima koje ulaže kako bi se povećala vidljivost i prepoznala važnost regionalnih agencija u razvoju ekonomija lokalnih samouprava i regiona u Srbiji.

S obzirom na to da privredu Rasinskog okruga većinski čine mala i srednja preduzeća, Ribać je naveo da Agencija deluje u cilju povećanja konkurentnosti i podrške izvoznim potencijalima domaćih proizvoda. Takođe, kroz projektno delovanje, kako je objasnio, Agencija obezbeđuje i značajna sredstva za obnovu i opremanje, škola, vrtića i domova zdravlja u Rasinskom okrugu.

On je naveo da su u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA uspešno završeni projekti radne inkluzija osoba sa invaliditetom i sanacije i adaptacije Narodne kuhinje u Varvarinu.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti i oblasti u kojima bi saradnja sa ovom agencijom omogućila brži ekonomski napredak i bolje pozicionirala ovaj okrug na lestvici razvijenijih delova naše zemlje.

The post Saradnjom do bržeg ekonomskog napretka Rasinskog okruga first appeared on SANA.

The post Saradnjom do bržeg ekonomskog napretka Rasinskog okruga appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img