29.1 C
Novi Pazar

NZS Novi Pazar: Programi za nezaposlene za 600 osoba sa evidencije

Array

Published:

Novopazarska filijala Nacionalne službe zapošljavanja kroz svojih 13 javnih poziva direktne finansijske pomoći poslodavcima i nezaposlenima, uključit’ će 600 lica sa evidencije od kojih je 26 osoba sa invaliditetom. Načelnik programa za zapošljavanje Mirzet Bektović govorio je o trenutno aktuelna dva javna poziva, od kojih je jedan Javni poziv samozapošljavanja, dok se drugi odnosi na subvencije poslodavcima iz kategorije teže zapošljivih lica.

„Javni poziv samozapošljavanja se odnosi na nezaposlena lica koja će kroz osnivanje sopstvenog biznisa dobiti jednokratnu isplatu od 300 hiljada dinara. Drugi javni poziv se odnosi na subvencije poslodavcima iz kategorije teže zapošljivih lica za koje je planirana jednokratna isplata u iznosu od 225 hiljada dinara“, ističe Bektović.

Većina javnih poziva biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahtjeva za mjere namijenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2023.
Zahtjevi za učešće u mjerama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Službe, prema mjestu rada lica ili sjedištu poslodavca, zatim neposredno kao i putem pošte ili elektronskim putem.

 

The post NZS Novi Pazar: Programi za nezaposlene za 600 osoba sa evidencije first appeared on SANA.

The post NZS Novi Pazar: Programi za nezaposlene za 600 osoba sa evidencije appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img