29.1 C
Novi Pazar

Zukorlić čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Array

Published:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine R. Srbije Usame Zukorlić čestitao je građankama i građanima Bosne i Hercegovine 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

Zukorlićevu čestitku prenosimo u cjelosti:

“Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Čestitam vam 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prije 31 godinu proveden je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U kontekstu sveopće neizvjesnosti i krize uzrokovane disolucijom Jugoslavije, građani Bosne i Hercegovine su hrabro i dostojanstveno uzeli vlastitu sudbinu u svoje ruke.

Tada su ogromnom većinom građanke i građani ove zemlje, pripadnici svih njenih naroda izabrali put slobode i dostojanstva. Zacrtan je put nezavisne i međunarodno priznate države – države ravnopravnih naroda i građana.

Budućnost Bosne i Hercegovine je u integraciji, povezivanju, razumijevanju i zajedničkom nastojanju da generacijama koje dolaze se osiguraju uslovi za izgradnju društva utemeljenog na evropskim vrijednostima i standardima, u kojem će dijalog i uzajamno uvažavanje naših različitosti biti temelj boljitka za sve.

Bošnjaci širom svijeta Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom matičnom državom.

U to ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine još jednom upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana nezavisnosti”.

The post Zukorlić čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine first appeared on SANA.

The post Zukorlić čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img