26.3 C
Novi Pazar

Održana predramazanska priredba polaznika Škole Kur’ana u Dugoj Poljani

Array

Published:

Polaznici odjeljenja Škole Kur’ana Časnog u Dugoj Poljani prethodnog vikenda pripremili su posebnu predramazansku priredbu. Tom prilikom pokazali još jednom kako sa svojim mentorima vrijedno rade. Imam Dugopoljske džamije Šerif ef. Šačić istakao je da odjeljenje Škole Kur’ana u Dugoj Poljani velika blagodat za taj kraj.

“Kolika je to blagodat najbolje znaju roditelji polaznika čija djeca itekako puno nauče o vjeri u našoj školi. Mi smo kao džemat ponosni na ovu Školu Kur’ana i trudimo se da, koliko smo u mogućnosti, dajemo podršku u njenom radu i funkcionisanju”, kazao je Šačić.

Koordinator odjeljenja Škole Kur’ana u Dugoj Poljani Suad ef. Dacić ističe da je najbolji odgoj koji djetetu možemo pružiti navika da se sa Kur’anom druži.

“Po meni najbolji način jeste da vežemo ovu djecu za Škole Kur’ana. Kada ih vežemo za Školu Kur’ana mi ih vežemo za Kur’an, kada ih vežemo za Kur’an – vežemo ih za namaz, a kada su na namazu vezali smo ih za džamiju. To je najbolji način kako sačuvati svoju porodicu i svoju djecu”, kazao je Suad ef. Dacić.

Glavni imam sjeničkog medžlisa Berin ef. Ljajić podvlači da Škola Kur’ana ispunjava emanet odgoja djece, pa i ako roditelji, dodaje, nisu u mogućnosti posvetiti se maksimalno svojoj djeci zbog poslova, Škola Kur’ana je tu da njihov emanet iznese do kraja.

“Kada imamo jednu instituciju, jednu Školu koja nosi taj emanet, radi to umjesto nas – takvu školu treba na glavu da držimo i za takvu školu trebamo svi da se trudimo i svi, koliko smo u mogućnosti, da pomognemo da ta Škola Kur’ana radi još bolje. Oni, umjesto nas, tu našu djecu odgajaju, jer ih tu uče osnovama islama i namazu, a nakon toga ih još poduče učiti Kur’an, pa ti nisi ni prstom pomjerio, a svoj hak si na neki način prema djetetu ispunio, zapravo oni su ga ispunili za tebe”, kazao je Berin ef. Ljajić.

Roditelji učača Kur’ana, nagovještava direktor Škole Kur’ana hfz. Irfan ef. Malić, na Sudnjem danu biće krunisani posebnom krunom.

“Vi, roditelji, imate obavezu da malo omasovimo broj naše djece ovdje u Školi Kur’ana i da ovo dobro nastavi raditi još puno vremena, još puno decenija i neka nam je hairli ova prva decenija Škole Kur’ana na ovim prostorima. Kaže se u jednom hadisu da će roditelji učača Kur’ana imati nagradu na Sudnjem danu da će ih Allah Uzvišeni krunisati najsjajnijom krunom čiji je sjaj jači od sunčevog sjaja. Roditelji ove djece će biti na Sudnjem danu krunisani, oni su i na dunjaluku počašćeni, a kakvu će tek nagradu imati ova naša djeca”, istakao je direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić.

Nakon priredbe uslijedilo je druženje sa mališanima uz posluženje.

SANA

The post Održana predramazanska priredba polaznika Škole Kur’ana u Dugoj Poljani first appeared on SANA.

The post Održana predramazanska priredba polaznika Škole Kur’ana u Dugoj Poljani appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img