26.8 C
Novi Pazar

Skoro tri godine traje rekonstrukcija puta Rožaje – Špiljani

Array

Published:

Rekonstrukcija magistralnog puta M-5, dionica Rožaje – Špiljani, započeta je 29.07.2020. godine i skoro tri godine Rožaje čeka završetak tih radova.

Na dionici puta od Rožaja ka graničnom prelazu Dračenovac, na dužini od oko dva kilometra je makadam, a vožnju otežavaju rupe.

O ovom problemu za našu televiziju govorio je predsjednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Rožajama, Mehmed Kalač.

“Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori, po ko zna koji put se obraća javnosti i nadležnim institucijama, apelujući da pojačaju intenzitet izvođenja radova na dionici Rožaje – Dračenovac, da radove privedu kraju radi lakšeg funkcionisanja svih građana Rožaja. Nažalost, do sada nije bilo nikakve reakcije. Na spomenutoj lokaciji ne može se vidjeti izvođenje bilo kakvih radova, a kamoli povećanja intenziteta izvođenja istih. Građani Rožaja više i ne znaju da li je prošlo tri, pet ili više godina od početka izvođenja radova, a stariji komentarišu da je Tito lopatama i ćuskijama za manji vremenski period završio ovaj put. Dok se u ostatku Crne Gore putevi završavaju u rekordnim vremenskim periodima, u sandžačkim opštinama to nije slučaj. Naravno, ništa nije slučajno, pa ni ovo. Da li je u pitanju nesposobnost nadležnih da završe započeto ili želja da otežaju saobraćaj između južnog i sjevernog Sandžaka, da na taj način dodatno otežaju već teške uslove za život u ovom dijelu, ostaje da vidimo.”, istakao je Kalač

Zbog, kako navode građani, neprofesionalnog izvođenja rekonstrukcije magistralnog puta M-5 Rožaje Špiljani, ugroženosti života putnika, neprocjenjive materijalne štete koja im je nanijeta prilikom oštećenja njihovih prevoznih sredstava, amaterskog rada angažiranih firmi uz veliki broj grešaka i propusta, kao i probijanja svih rokova završetka radova, sutra je najavljen protest i blokada tog magistralnog puta u mjestu Kačapore u periodu od 11 do 12h.

The post Skoro tri godine traje rekonstrukcija puta Rožaje – Špiljani first appeared on SANA.

The post Skoro tri godine traje rekonstrukcija puta Rožaje – Špiljani appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img