35 C
Novi Pazar

Departman za pravne nauke Univerziteta u Novom Pazaru organizovao predavanje na temu profilisanja serijskih ubica

Array

Published:

Departman za pravne nauke Univerziteta u Novom Pazaru organizovao je predavanje na temu: “Kriminalističko profilisanje ubica i serijskih ubica”. Predavač na spomenutu temu bio je prof. dr. Sandi Dizdarević. Studenti su imali prilike vidjeti čitav proces od momenta početnih saznanja, pa sve do stvaranja kriminalističkih profila ubica i serijskih ubica. Rukovodilac Departmana pravnih nauka dr. Samra Dečković ističe da se na ovaj način omogućava studentima dodatno proširivanje znanja i kroz praktične metode.

“Departman za pravne nauke i ove godine realizira projekat: “Mjesec praktičnih znanja” u cilju upoznavanja rada stručnjaka koji nam dolaze iz prakse i radi sticanja praktičnih vještina. Iz tog razloga naš današnji gost je uvaženi prof. dr. Sandi Dizdarević koji će našim studentima govoriti o kriminalističkom profilisanju serijskih izvršilaca krivičnih djela”, ističe dr. Samra Dečković.

Gost predavač prof. dr. Dizdarević radostan što je poslije nekoliko godina ponovo na Univerzitetu u Novom Pazaru.

“Napokon, nakon nekoliko godina imam priliku da održim predavanje studentima Univerziteta u Novom Pazaru na temu: “Kriminalističko profilisanje ubica i serijskih ubica”. Radi se o temi koju sam teorijski, ali i praktično u svom radnom iskustvu nekoliko puta primjenjivao ne samo u BiH nego i na poziv različitih drugih policijskih agencija koje su urodile plodom. Studenti su imali prilike vidjeti čitav proces od momenta početnih saznanja, pa sve do stvaranja kriminalističkih profila ubica i serijskih ubica”, ističe prof. dr. Dizdarević.

SANA

The post Departman za pravne nauke Univerziteta u Novom Pazaru organizovao predavanje na temu profilisanja serijskih ubica first appeared on SANA.

The post Departman za pravne nauke Univerziteta u Novom Pazaru organizovao predavanje na temu profilisanja serijskih ubica appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img