26.8 C
Novi Pazar

Ef. Bećirević: Mahmut-begova džamija će ostati pod ingerencijom Mešihata bez obzira na ishod suđenja

Array

Published:

Prije skoro pet godina paravjerska tvorevina je pred Osnovnim sudom u Prijepolju pokrenula postupak protiv imama Elmedina ef. Bećirevića jer je zajedno sa džematom Mahmut-begovu džamiju vratio u sistem Islamske zajednice. 

Današnje ročište je odloženo je za 9. maj, a ef. Bećirević poručuje da, kakav god sudski epilog bio, Mahmut-begova džamija ostat će pod okriljem Islamske zajednice u Srbiji do Sudnjeg dana.

– Danas smo očekivali da će ovo suđenje biti napokon okončano, međutim nije. Razlog jeste spriječenost prevodioca na bosanski jezik, pa je, s’ tim u vezi, sud odložio završno suđenje za 9. maj tekuće godine u 12:30h. Ono što bih sada još jednom želio da kažem jeste da apsolutno nikakve dileme nema što se tiče Centralne Mahmut-begove džamije, ovog spora, te mene kao imama, ali je sve ovo prosto jedna procedura koju mi moramo ispoštovati. Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić prvi je čovjek Islamske zajednice i ta džamija sa njenom infrastrukturom, džematskim odborom, džematom i naravno sa mnom na čelu kao imamom te džamije apsolutno će ostati pod ingerencijom Mešihata IZ-e u Srbiji bez obzira kakav ishod bio. Zapravo, ja sam neko ko je optimista i još jednom samo da ponovim, ako Bog da, neće više biti nikada nigdje drugdje do kijametskog dana osim pod krovom Islamske zajednice u Srbiji”, kazao je Elmedin ef. Bećirević.

Podsjećamo da je Centralna džamija u Prijepolju vraćena u sistem Islamske zajednice 22. jula 2018. godine. Tada je navedeno da je cilj da ovaj džemat da doprinos vraćanju jedinstva muslimana, te je upućen poziv i ostalim imama i džematlijama da njihov postupak i vrate se u okrilje jedinstvene Islamske zajednice.

The post Ef. Bećirević: Mahmut-begova džamija će ostati pod ingerencijom Mešihata bez obzira na ishod suđenja first appeared on SANA.

The post Ef. Bećirević: Mahmut-begova džamija će ostati pod ingerencijom Mešihata bez obzira na ishod suđenja appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img