26.8 C
Novi Pazar

Džemat Nur džamije upriličio iftar

Array

Published:

Tradicionalno već svake godine džemat Nur džamije u novopazarskom naselju Mur priredi iftar za postače. Večerašnjem iftaru prisustvovalo preko 200 džematlija. Predsjednik Mešihata IZ-e muftija dr. Mevlud ef. Dudić predvodio je delegaciju uleme koju su činili imami, hafizi i predstavnici medžlisa.

Akšamskim ezanom džematlije su se iftarile vodom i hurmom, a onda je klanjan akšam namaz koji je predvodio predsjednik Mešihata.

Nakon raskošnog iftara prisutnima se obratio imam Nur džamije hfz. Adnan ef. Dupljak. Zahvalio se svima što su uveličali ovaj iftar, te što danonoćno pomažu Allahove kuće.

“Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da i ove godine priredimo iftar za džematlije i goste. Molim Gospodara da nagradi sve vakife koji danonoćno pomažu Njegove kuće. Za kratko vrijeme u našoj Nur džamiji odrađen je skoro cijeli posao oko proširivanja. Ostalo je još jako malo. Ja se, zaista, ponosim našim vakifima”, kazao je hfz. Adnan ef. Dupljak.

Prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Uputio je dovu Gospodaru da sve vjernike milošću obaspe.

“Moja dova u vom trenutku jeste da nam ukabuli današnji post i da nas pomogne samo u onome što vodi ka Njemu i sa onim sa čime je On zadovoljan. Naša dova večeras je da ujedini naša srca, da se smiluje našim najmilijima koji su promijenili način života, da im oprosti i da im olakša. Naša dova večeras je i da Uzvišeni pomogne umet Resulullaha s.a.w.s, da ozdravi bolesne, da olakša siromašnima. Naša dova je da Uzvišeni ukabuli svakom od vas koji ste sebe ugradili u ovaj objekat”, kazao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Ono što radimo na ovom prolaznom svijetu svjedočiće za nas ili protiv nas, kazao je muftija dr. Dudić.

“I kada odemo sa ovog svijeta ovo će svjedočiti za nas. Biće Allahov nur, naše svjetlo u kaburu, naš zalog za budući svijet. Sve dok se ovdje Allahu na sedždu bude padalo – onima koji su ovo ostavili kapaće sevapi. Tako to Allah daje – jedne koji su svjesni, a i druge koji nisu baš dovoljno svjesni. Sa nama ili bez nas – islama će biti. A na nama je da se zapitamo šta smo to uradili. Kada budemo pitani sa čim smo došli pred Gospodara – potrudimo se da ponesemo nešto sa sobom”, podvukao je muftija dr. Dudić.

Dovu je na kraju proučio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

SANA

The post Džemat Nur džamije upriličio iftar first appeared on SANA.

The post Džemat Nur džamije upriličio iftar appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img