26.3 C
Novi Pazar

Eko blok: Lijepe dane iskoristiti za kompleksnija rješenja kvaliteta vazduha

Array

Published:

 

 

Cilj novoosnovanog “Eko bloka” mreže za čist vazduh u kojem je zajednički nastupilo osam nevladinih organizacija iz različitih krajeva Srbije je u saradnji s lokalnim institucijama koje se bave ekologijom, riješiti pitanje zagađenja vazduha.

Mi smo se složili da su naši problem slični, ali negdje su većih razmjera. Recimo, Novi Pazar uz Valjevo spada u najzagađenije gradove kad je u pitanju vazduh. Već prelazimo vrijednosti 250 PM2 čestica. Problem je dvostruk, svakako da nedostaje ekološke svijesti kod građana. I sami snose određen dio odgovornosti, ali i neki donosioci odluka, kaže Haris Ibrahimović Inicijativa “Za zdrav Novi Pazar”

Zbog toga je u plani saradnja s obje strane. Građane, kaže, treba educirati i pomoći

Što se tiče onih koji donose odluke tu smo da asistiramo s prijedlozima i zahtjevima. Već smo podnijeli 15 prijedloga Odjeljenju za zaštitu životne sredine i iskreno se nadamo da ćemo dobiti pozitivan odgovor. Kada smo pisali prijedloge uvijek smo ih radili sa stručnjacima.

Predstoji period kad problem zagađenja treba rješavati. Samo, to rade oni u čijoj su nadležnosti donošenja odluka

Mi ne možemo riješiti taj problem jer nemamo potrebne ingerencije. Svakko, apelovat ćemo na nadležne da se bave s ovim problemom odnosno njegovim rješavanjem u ovom periodu da to ne bude da odmaramo od priče o zagađenom vazduhu već da to bude period kad se borimo protiv zagađenog vazduha što tek treba da uslijedi

Inače, planiraju svoje djelovanje proširiti i na sve gradove u Sandžaku koji imaju iste ili slične ekološke probleme.

The post Eko blok: Lijepe dane iskoristiti za kompleksnija rješenja kvaliteta vazduha first appeared on SANA.

The post Eko blok: Lijepe dane iskoristiti za kompleksnija rješenja kvaliteta vazduha appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img