26.5 C
Novi Pazar

U Tutinu otvoren 1. Ramazanski turnir u malom fudbalu

Array

Published:

U srijedu, 29.03.2023. godine, nakon teravije namaza, upriličeno je svečano otvaranje Prvog Ramazanskog turnira u malom fudbalu u Tutinu, kojeg organizira Medžlis IZ-e Tutin i Mreža mladih, pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e u Srbiji.

Svečanom otvaranju je pored domaćina i uleme Tutinskog medžlisa prisustvovala delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, kao i ambasadori Ujedinjenih Arapskih Emirata i Maroka.

U ime Organizacionog odbora prisutne je poselamio Adnan Čuljević i tom prilikom takmičare pozvao na fer-plej i međusobno poštovanje. Glavni imam Medžlisa Vahjudin ef. Ćosović je u svojstvu domaćina izrazio radost da je dobio podršku Mešihata i svog Medžlisa da se u Tutinu organizira, po prvi put, ramazanski turnir na kojem je svoje učešće prijavilo 16 ekipa sa prostora opštine Tutin. Naglasio je da Medžlis Tutin na ovaj način želi pokazati da vodi računa kako o duhovnom tako i o fizičkom aspektu svojih pripadnika, omogućavajući im da na ovaj način daju doprinos jačanju Zajednici i potvrde pripadnost njoj.

Prilika da ovaj turnir proglasi otvorenim  pripala je predsjedniku Mešihata muftiji Dudiću, koji je čestitao organizatorima na hrabrosti da pokrenu jedan ovakav projekat, ali i svim ekipama koje su se prijavile za učešće. Pozvao je takmičare da čuvaju jedni druge, te da doprinesu da turnir protekne u ramazanskom duhu. Umjesto proglašenja turnira otvorenim muftija Dudić je pozvao ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Al-Daherija i ambasadora Maroka Muhamed Amin Belhadža u Beogradu da poselame prisutne, što je izazvalo radost i aplauze prisutnih, čime je turnir zvanično otpočeo, a nakon toga odigrane i prve utakmice.

The post U Tutinu otvoren 1. Ramazanski turnir u malom fudbalu first appeared on SANA.

The post U Tutinu otvoren 1. Ramazanski turnir u malom fudbalu appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img