26.8 C
Novi Pazar

UNINP: Takmičenje za najbolju poslovnu ideju

Array

Published:

Departman za ekonomske nauke Univerziteta u Novom Pazaru organizira takmičenje za najbolju poslovnu ideju pod nazivom Biznis ideja, namijenjeno srednjoškolcima s teritorije Srbije i okolnih zemalja.

 

Kroz ovo takmičenje oni će se upoznati s osnovnim alatima iz svijeta biznisa, poput biznis plana kao i tehnikama koje su neophodne za poslovni uspjeh današnjice a to je poslovno pregovaranje. Nama je cilj da prvenstveno povežemo teoriju sa praksom, sto će srednjoškolcima biti od velike koristi, kaže Semra Murić Dreković zamjenica rukovodioca Departmana za ekonomske nauke UNINP

Učesnici moraju ispuniti dva uvjeta, prvi da članovi tima budu srednjoškolci, a drugi da svaki tim ima tri člana.

Takmičenje ce se sastojati iz tri faze, prva je prijava na tamičenje popunjavanjem jednostavne online forme koju ucesnici mogu preuzeti na sajtu ili slanjem mejla na d.ekonomija@uninp.edu.rs Rok za predaju popunjenog formulara je 30.april.  Druga faza su treninzi za takmičare koji se besplatno organizuju na Internacionalnom Univerzitetu.

Predavanje vezano za poslovno planiranje bit će  održano 8. aprila u 10,00 sati, a predavanje u poslovnom pregovaranju 15. aprila također  u 10,00.

Treća faza je finale koje će se organizovati 6.   maja od 10h. Najbolji timovi će pred komisijom prezentovati svoje poslovne ideje. Najbolje timove ocčkuju vrijedne nagrade, koje smo obezbijedili uz pomoć donatora i ovim putem se zahvaljujemo na saradnji. Prvoplasirani tim ocekuje vaučer ukupne vrijednosti 600 eura, drugoplasirani tim vaučer ukupne vrijednosti  300 eura a trećeplasirani tim 150 eura.

Ovo je, ističe, sjajna prilika za mlade ljude i buduće studente

The post UNINP: Takmičenje za najbolju poslovnu ideju first appeared on SANA.

The post UNINP: Takmičenje za najbolju poslovnu ideju appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img