26.8 C
Novi Pazar

Muftija Dudić: Raduje nas prihvatanje zahtjeva za pomoć države u rekonstrukciji Altun-Alem džamije

Array

Published:

Na svečanosti povodom obilježavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u Novom Pazaru, obraćajući se prisutnima, predsjednik R. Srbije Aleksandar Vučić najavio je donaciju države za dovršetak radova na rekonstrukciji Altun Alem džamije u Novom Pazaru. Tim povodom prvi čovjek Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić zahvalio se na donaciji, ističući da je ona od velikog značaja za završetak radova.

“Predsjednik Republike Srbije je danas, pored čestitke koju je uputio povodom Ramazana, također nagovijestio i obećao, prihvatio je naš zahtjev da pomognu rekonstrukciju najljepše i najstarije džamije na prostoru Sandžaka i Srbije – Altun Alem džamije. Obećali su za početak da će izdvojiti 50 miliona dinara, što je negdje oko 420.000 eura. To znači da, od onoga što je nama neophodno za dovršetak radova ili da u potpunosti budu završeni radovi je, nekih, između 75-80%. Dakle, onaj ko nije ljudima zahvalan, nije zahvalan ni dragom Bogu. Ja sam vrlo zahvalan na ovoj donaciji koja će nam biti od izuzetnog značaja. Svakako da je predsjednik države htio i svojim ličnim primjerom da da skromnu donaciju od sebe i svoje porodice za Altun alem džamiju, pa je to i ovoga dana i učinio”, kazao je muftija dr. Dudić.

On je podsjetio da je projekat Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru odavno još inicirao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić.

“Moram da vas podsjetim da je ovo jedan od projekata koje je, ne baš davno, za života započeo rahmetli Muftija, koji je u svom političkom programu permanentno isticao Kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru. Sa tom pričom i sa tom željom je i otišao sa ovog dunjaluka i evo taj njegov projekat danas se i ostvaruje. Ovo je veliki dan, veliki uspjeh i ja se nadam samo početak izgradnje velikih radova ne samo u Novom Pazaru nego i u čitavom Sandžaku i Srbiji. Ja sam došao ovdje da ovo kroz dovu podržim čineći dovu Stvoritelju da podari ozdravljenje bolesnima, da ih bude što manje, a i da svakako ovaj objekat koji će nakon tri godine biti na korišćenje drugima – da se bolesni sa lahkoćom liječe, ako Bog da. Neka je mubarek olsun”, kazao je muftija dr. Dudić.

The post Muftija Dudić: Raduje nas prihvatanje zahtjeva za pomoć države u rekonstrukciji Altun-Alem džamije first appeared on SANA.

The post Muftija Dudić: Raduje nas prihvatanje zahtjeva za pomoć države u rekonstrukciji Altun-Alem džamije appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img