26.3 C
Novi Pazar

Potpisani ugovori dodjele sredstava za podsticaj poljoprivrede

Array

Published:

U okviru projekta „Lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede“ koji u Novom Pazaru sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i gradom Novim Pazarom, potpisani su ugovori sa korisnicima koji su izabrani konkursom za dodjelu sredstava za podsticaj poljoporivrede. Konkursom, koji je bio otvoren do 24. februara 2023. godine, pružiće se podrška fizičkim licima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda. Ukupna podijeljena sredstva po ovom konkursu su 6.700.000 dinara. Lokalni fond za podsticaj razvoja poljoprivrede osnovan je uz podršku projekta “Velika mala privreda” koji finansira USAID.
U razvoju poljoprivrede veliki je potencijal na našim prostorima, ističe Ahmed Halilagić ispred USAID-a.

Fondacija Ana i Vlade Divac podržala je ovakvu aktivnost. Ispred Fondacije Milijan Maraš navodi da ostaje još da se na ljeto obiđu gazdinstva i vidi i na djelu koliko je ovakav vid pomoći bio od koristi.

Grad Novi Pazar sredstvima je stao uz ovu aktivnost. Još jedna dodatna pomoć našim poljoprivrednicima u ovim teškim vremenima, ističe gradonačelnik Nihat Biševac.

Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA nosioc je ovog projekta. Prvi čovjek SEDA-e Samir Kačapor zahvalio se partnerima uz poruku da će sličnih aktivnosti biti i u narednom periodu.

A poljoprivrednici sretni i zadovoljni. Ovakvi projekti, ističu, zlata su vrijedni.

Potpisivanje ugovora upriličeno je u Galeriji Kulturnog centra, a čak 23 poljoprivrednika od prijavljenih 30 dobilo je sredstva.

SANA

The post Potpisani ugovori dodjele sredstava za podsticaj poljoprivrede first appeared on SANA.

The post Potpisani ugovori dodjele sredstava za podsticaj poljoprivrede appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img