26.8 C
Novi Pazar

Ministar Edin Đerlek iz Priboja počeo posjete opštinama u Srbiji

Array

Published:

Nakon obilaska svih 17 akreditovanih razvojnih agencija širom Srbije ministar zadužen za regionalni razvoj iz Priboja je počeo s obilascima opština.

– Želimo vidjeti s kojim problemima se suočavaju gradjani Priboja i šta je to što zajednički možmo rješavati s potencijalima i resursima koje Opština ima. Vlada će uskoro usvojiti program o podsticanju regionalnig rasta u Srbiji za 2023. godinu. Nakon toga uslijedit će javni poziv . Očekujem od predsjednika Opštine, njegovih saradnika i rukovodstva da kandiduju svoje projekte sto će kabinet na čijem sam čelu u cjelosti realizovati. Trebaju biti projekti značajni za gradjane Priboja za unapredjivanje životnog standarda i kvaliteta života rekao je, izmedju ostalog, Edin Djerlek ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj nakon razgovora s Lazarom Rvovićem, predsjednikom Opštine Priboj.

Vlada Srbije ulaže sve napore da bi se zadržalo stanovništvo širom Srbije, što je primarni zadatak.

-Raduje me novi pristup regionalnom razvoju ministra Djerleka ne samo kao predsjednika Opštine već i gradjanina Srbije. Priboj ima ogromnu podršku države ali gradjani očekuju više. život gradjana Priboja može biti bolji i moramo zajednički raditi.ovih dana kreću radovi u milionskim iznosima, rekao je predsjednik Opštine Priboj. Inače, kako je napomenuo savjetnik u kabinetu predsjednika Opštine Esad Mehović, danasnjoj posjeti prethodila je posjeta nadleznom Ministarstvu.

Najavljeno je da će već iduća posjeta Priboju biti potpisivanje ugovora s predsjednikom Opštine i početak realizacije odredjenih projekata. Djerlek je istakao da posebno raduju odnosi Bošnjaka i Srba na veoma dobrom nivou što je i budućnost jer i jedni i drugi žele zajedno raditi i živjeti. Prema rijecima Esada Mehovića savjetnika u kabinetu predsjednika Opštine posjeti je prethodio sastanak u Ministarstvu za regionalni razvoj.

Delagacija predvodjena ministrom Edinom Djerlekom obišla je kompaniju ‘Woody World’ u sklopu industrijske zone.

The post Ministar Edin Đerlek iz Priboja počeo posjete opštinama u Srbiji first appeared on SANA.

The post Ministar Edin Đerlek iz Priboja počeo posjete opštinama u Srbiji appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img