26.8 C
Novi Pazar

Muftija Kujević: Ako budemo neodgovorni prema pitanju Sandžaka, nestat će nas

Array

Published:

Sandžak je vrijednost nešto što je više od jedne teritorije. Citirajući analitičara na ovu temu sandžački muftija podsjeća da je vrijednost na kojoj sada počiva Evropska unija nešto što se u Sandžaku živi stotinama godina.

Onaj ko želi dobro sebi, svojoj familiji, budućnosti, pokoljenju, potomstvu, činit će sve da sačuva sandžačku vrijednost i u kulturnom, vjerskom, institucionalnom, organizacijskom smislu uz poštovanje svih međunarodnih pravila, standarda. Naravno, to se može urediti kao što je moderni svijet učinio na ispravan način, kaže muftija sandžački hafiz Abdurrahman ef. Kujević

Zbog toga je, ističe, Muftijstvo sandžačko na teritoriji čitavog prostora Sandžaka.

Tako je to prema Ustavu IZ u BiH definirano. Volio bih da ove riječi čuju oni ljudi koji znajući ili ne ove riječi, rade suprotno od toga. Sandžak je mnogo veća priča od mene I od njih. Mi ćemo proći. Rahmetli Muamer ef. Zukorlić zalagao se, izgarao za sandžačku ideju. Nosio je do kraja, nikada je nije dovodio u pitanje kamoli izdao jedan djelić te priče. Ali, otišao je a sandžačka ideja i dalje živi. I svi ćemo otići, i mi koji se i dalje borimo na tom putu i oni koji su na suprotnoj strani. Ostat će njihova djeca i ako budemo neodgovorni prema ovom pitanju, nestat će nas odavde.

Stasale su, kaže, generacije koje shvataju važnost ovog pitanja. Interese Sandžaka  treba postavljati u sve sfere djelovanja. Jedino tako će se donijeti dobro svim njegovim žiteljima.

The post Muftija Kujević: Ako budemo neodgovorni prema pitanju Sandžaka, nestat će nas first appeared on SANA.

The post Muftija Kujević: Ako budemo neodgovorni prema pitanju Sandžaka, nestat će nas appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img