35 C
Novi Pazar

Ministar Đerlek posjetio Tutin – Posebnu pažnju usmjerit ćemo na nerazvijene opštine

Array

Published:

Ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek posjetio je danas Tutin i sa predsjednikom opštine Salihom Hotom razgovarao o mogućnostima podrške i sufinansiranju projekata od najveće važnosti za građane.

Ministar Đerlek istakao je da opštine poput Tutina zahtevaju naročitu pažnju svih relevantnih instanci i Vlade Srbije i daleko veće investicije, kako bi se postigao ravnomjerniji razvoj i bolji životni uslovi.

„Moramo da uložimo mnogo veće napore, kako bismo riješili ogromne izazove sa kojima se građani Tutina svakodnevno suočavaju, od problema vodosnabdijevanja, do loše saobraćajne i komunalne infrastrukture, pa sve do obezbijeđivanja povoljnog ambijenta, kako bismo spriječili dalji odliv ljudi koji predstavljaju ono najvrednije što ova opština posjeduje i glavni pokretač razvoja“, ocenio je Đerlek.

Podsjetivši na završetak puta Novi Pazar – Tutin, koji je od izuzetnog značaja za lokalno stanovništvo, ali i važan državni put, na čiju se rekonstrukciju čekalo više od 40 godina, ministar je naglasio da je izgradnja saobraćajne infrastrukture preduslov za dolazak investicija u ove krajeve.

Govoreći o izvedenim projektima, predsjednik opštine naveo je da je nedavno u Tutinu izgrađena trafostanica, a kroz projekat „Čista Srbija“ izvedena kanalizaciona mreža, što od izuzetnog značaja za ovu opštinu. Kako je naveo, Navodeći plan rekonstrukcija sportske hale i Osnovne škole „Rifat Burdžević Tršo“, predsednik opštine istakao je da su neophodna dalja i mnogo veća ulaganja kako bi se dostigao određeni nivo razvoja.

Ministar Đerlek obavijestio je predsjednika opštine da je u toku priprema Programa za podsticanje regionalnog rasta i lokalnog razvoja, nakon čega će biti raspisan Javni poziv za sufinansiranje projekata i pozvao predstavnike opštine Tutin da pošalju svoje prijedloge.

On je naglasio da će u procesu izbora projekata, posebna pažnja biti usmjerena na nerazvijene opštine poput Tutina.

U okviru posjete, ministar Đerlek obišao je Dom za lica mentalno ometena u razvoju, jednu od devet ovakvih ustanova u Srbiji, koja vodi brigu o preko 200 korisnika.

Ministar Đerlek izrazio je uvjerenje da će zajedničkim snagama biti realizovan projekat nove zgrade, čiji je plan rezultat izuzetnih napora uprave ovog Doma, a koji bi omogućio adekvatniju brigu o korisnicima i zapošljavanje većeg broja stručnog kadra.

 

Autor fotografija: Miloš Perić

 

The post Ministar Đerlek posjetio Tutin – Posebnu pažnju usmjerit ćemo na nerazvijene opštine first appeared on SANA.

The post Ministar Đerlek posjetio Tutin – Posebnu pažnju usmjerit ćemo na nerazvijene opštine appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img