18.5 C
Novi Pazar

U OŠ “Avdo Međedović” veliko interesovanje za upis prvačića

Array

Published:

 

U prvi razred za narednu školsku 2023/24. godinu upisuju se djeca koja će do prvog septembra imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.  To su sadašnji predškolci rođeni od 1. marta 2016. godine do 28. februara 2017. Počela su testiranja budućih prvačića.

Tok testiranja je od upoznavanja sa učenikom gdje pokušavamo otkriti sposobnosti učenika, vještine, da vidimo jesu li spremni za upis u prvi razred, kaže Selma Dudić psiholog OŠ “Avdo Međedović”

Iako testiranja ne zahtijevaju poznavanje slova i brojeva pohađanje vrtića i predškolskih ustanova pokazuje rezultate u lancu procesa obrazovanja

S obzirom na to da su nam generacije  po tom pitanju sve bolje, da su djeca da tako kažem, sve inteligentnija, svako dijete koje dođe da se upiše u školu ima predznanje jer su prije toga pohađala vrtiće, predškolske ustanove gdje su itekako obučena. Većina djece zna i slova, znaju čitati, i s te strane smo obogaćeni malim umovima, ističe Selma Dudić psiholog OŠ “Avdo Međedović”

Intervju se obavlja i sa djetetom i sa roditeljima. Iz Ministarstva ističu da nije potrebna nikakva posebna priprema već je važno je da dijete tog dana bude bez zdravstvenih tegoba, opušteno i odmorno.

The post U OŠ “Avdo Međedović” veliko interesovanje za upis prvačića first appeared on SANA.

The post U OŠ “Avdo Međedović” veliko interesovanje za upis prvačića appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img