19.8 C
Novi Pazar

Dodijeljena sredstva za sopstveni biznis (video)

Array

Published:

Kroz projekat „Novi Pazar za inovativna riješenja za zapošljavanje“, dodeljeno je 12 grantova za samozapošljavanje i dva za socijalna preduzeća.

Gradonačelnik Novog Pazara rekao je da će i u narednom periodu nastaviti da rade u interesu građana i pružaju im podršku.

„Sigurno ćemo nastaviti i dalje da pomažemo, jer je to jedan način razvoja nešeg grada, a poznato je da do sada nije bilo stranih investitora, te ovim želimo da pomognemo onima koji hoće da otpočnu posao“, istakao je Biševac.

Preduzetnica iz Novog Pazara Ajša Dolićanin, naglašava da joj je ova pomoć od izuzetne važnosti, ali se istoj nije nadala.

„Za pokretanje nekog biznisa potrebna su sredstva, do kojih, u ovon gradu, nije lako doći, te savetujem mladim ljudima da se obrate svima onima koji imaju adekvatne odgovore i pomoć“, kazala je preduzetnica iz Novog Pazara i dodaje da će u narednom periodu pokazati dobre rezultate.

Član gradskog vijeća Fevzija Murić rekao je da izbor nije bio lak i da se prijavio veliki broj učesnika, koji žele da pokrenu sopstveni posao.

„Izvršena je obuka za sve grantiste. Imalo je više od 30 kandidata koji su konkurisali. Izborom najboljih biznis planova odabrano je 20, a ocenjivanjem biznis planova odlučeno je da njih 12 dobije pomoć“, zaključio je Murić.

Ovaj projekat finasiralo je ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, a vrednost projekta je 54 hiljade eura

SANA-Aiša Alić

The post Dodijeljena sredstva za sopstveni biznis (video) first appeared on SANA.

The post Dodijeljena sredstva za sopstveni biznis (video) appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img