18.5 C
Novi Pazar

Islamskoj zajednici ponos kurra hafizi Škole Kur’ana Časnog

Array

Published:

Škola Kur’ana Časnog je u 13 godina djelovanja napravila poseban iskorak. Pored hafiza, danas ima i one koji Kur’an znaju učiti na nekoliko kiraeta.

Čuvati tu tradiciju možda običnim muslimanima to nije toliko jasno ni toliko bitno ali u akademskim krugovima među ulemom, hafizima, doktorima nauka, onima koji se bave tom tematikom, to je izuzetno važno. Sad se Islamska zajednica posebno može ponositi da ima i kurra hafize, jedan stepen iznad od onoga na čemu smo dosad bili, kaže hfz Irfan  ef. Malić direktor Škole Kur’ana Časnog.

U tom redu hafiza Islamska zajednica se, ističe, itekako ima ponositi sa dva kurra hafiza- Sabahudin Jerebičanin imam Arap džamije u Novom Pazaru i Mervan Mehmedović, student u Istanbulu. Inače, na takmičenju su predstavnici Škole bili i u Emiratima 17 Ramazana.

Nekad smo najavljivali takmičenja i brinuli kako će proći a sad je to svakodnevnica i prolazimo lijepo. U Zagrebu smo osvojili prvo mjesto, imali svog takmičara i u Meki, Kirgistanu, Kairu. Ove godine mi je pripala čast da učestvujem na takmičenju u Kairu.

Kaže, za svakog hafiza je bitno da učestvuje na takmičenjima gdje god se ukaže prilika. To su posebni trenuci kada se treba dobro spremiti i svih šest stotina stranica Kur’ana znati bez greške.

The post Islamskoj zajednici ponos kurra hafizi Škole Kur’ana Časnog first appeared on SANA.

The post Islamskoj zajednici ponos kurra hafizi Škole Kur’ana Časnog appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img