35 C
Novi Pazar

Ugljanin: SDA i SPP zajednički grade politički autoritet

Array

Published:

 

Govoreći o pozitivnim efektima Sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja, dr. Sulejman Ugljanin ističe da su se dvije stranke postavile visoko na političkoj sceni u Sandžaku uspješno gradeći zajednički politički autoritet. 

Donošenje prave odluke u pravom trenutku je formula uspjeha. Kao prvo, BNV ima potpuni legalitet i legitimitet da odlučuje o svim pitanjima od vitalnog interesa za bošnjački narod u Srbiji, kaže dr. Sulejman Ugljanin predsjednik SDA Sandžaka.

Također, ističe i politički legitimitet za sva pitanja značajna za Bošnjake.

SDA Sandžaka i SPP su ujedinjene ovim sporazumom postigle politički legitimitet sa preko 60 posto bošnjačkog biračkog tijela u Sandžaku da legalno pokreću postupke, preuzimaju mjere i po svim pitanjima  od značaja za bošnjački narod u Srbiji.

Čine, kaže, i jak stožer za formiranje stabilne skupštinske većine.

U Novom Pazaru sa 20 od 47 odbornika, u Sjenici 19 od 39 odbornika, i u Tutinu sa 29 od 37 odbornika što čini 8,3 posto mandata u Opštini Tutin i na parlamentarnim izborima sa pet poslaničkih mandata.

Sve to govori, ističe Ugljanin, da su ove dvije stranke sporazumom vratile dostojanstvo bošnjačkom narodu u Sandžaku. Motiv su da stranački, stručni i politički kadrovi sa ograncima u opštinama na svim nivoima rade zajedno na realizaciji sporazuma.

The post Ugljanin: SDA i SPP zajednički grade politički autoritet first appeared on SANA.

The post Ugljanin: SDA i SPP zajednički grade politički autoritet appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img