18.5 C
Novi Pazar

Mladi SPP upriličili iftar u Centrali stranke

Array

Published:

Tradicionalno već mladi Stranke pravde i pomirenja upriličili su iftar u centrali stranke. Mladi su glavna snaga svakog pokreta – poruka je sa zajedničkog iftara. Među prisutnima i predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić.
Predsjednik Mladih Stranke pravde i pomirenja Kemal Zekić obratio se u uvodnom dijelu.

“Jako mi je drago što vidim ovoliki broj mladih koji su prepoznali naš rad i trud. Interesovanje onih koji žele da budu dio našeg pokreta svakog dana sve je veće i veće i to nas jako raduje. Uskoro krećemo i u formiranje povjereništava i na opštinskim nivoima. Hvala vam što ste glavna pokretačka snaga Stranke pravde i pomirenja”, kazao je Zekić.

Među prisutnima i posebna gošća Marina Mladenović. Na iftarskom druženju govorila je o afirmaciji mladih.

“Stranka ima jako lijep i autentičan program mladih. Ako ste slušali predsjednika vašeg prije par dana – posebno je govorio o vama, mladima. Stranka vodi brigu o mladima, što znači da ste prioritet, pa su u planu novi programi kojima ćete moći da se pridružite. Pozivamo vas da budete inicijatori, da vaše ideje zajednički implementirate i sa strankom, ali i van nje – vodeći se statutom stranke i njenim programom”, istakla je Marina Mladenović.

Predsjednik SPP-a Usame Zukorlić sa posebnim je značajem govorio o Mladima Stranke pravde i pomirenja. Mladi su glavna snaga svakog pokreta – njegova je poruka.

“Ja sam na skoro svakom skupu govorio o Mladima SPP. Vi ste jako važna organizacija, da mi se ne naljute predstavnice Ženske mreže SPP, ali mislim i najvažnija u našoj stranci. Da nisam bio predsjednik Mladih u periodu 2012-2014, vjerovatno danas ne bih bio predsjednik stranke. To znači da onaj ko bude predsjednik Mladih, potpredsjednici,Generalni sekretar Mladih, članovi predsjedništva – vjerovatno će sutra biti na visokim pozicijama, ne samo u stranci, već i u lokalnoj samoupravi i u državi. Do tada – pred nama je ozbiljan posao na terenu. Neće se stanje u Pazaru, jer se sada obraćam Pazarcima, promijeniti dok mladi u Pazaru ne ustanu i ne budu išli od druga do druga, od drugarice do drugarice i govorili o našoj ideji i ovome za šta se mi zalažemo i kakve mi promjene donosimo u ovaj grad. Dok ne budu mladi sve organizovali, da se ide od kuće do kuće ako treba, da se prenosi ideja SPP-a do svake kuće, pa da svaki građanin ovog grada, ali i šire bude imao prilike da vidi kakvu mi omladinu imamo – tada će kazati: “Pa ako su mladi ovako aktivni i pametni, kakvi li su im stari”? Jesmo najmlađa stranka, ovo jeste najmlađi grad, jeste najmlađi region, ali to je nama prednost i perspektiva. Znajte, Stranka pravde i pomirenja dolazi te dolazi na političku scenu prirodnim putem, evo sa pola gasa. Prirodnim putem če stranka doći na vrh političke scene, ali mi nećemo čekati baš taj prirodni put, nego ćemo dati malo jači gas, da odmah već na ovim lokalnim izborima na proljeće napravimo političke promjene, prije svega u Pazaru, onda u cijelom Sandžaku, a onda i u cijeloj državi”, kazao je predsjednik SPP-a Usame Zukorlić.

SANA

         

The post Mladi SPP upriličili iftar u Centrali stranke first appeared on SANA.

The post Mladi SPP upriličili iftar u Centrali stranke appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img