19.8 C
Novi Pazar

Studentice FIS-a realizovale aktivnost na temu: “Zahvalnost Gospodaru” sa polaznicima vjerske pouke Hanefi džamije

Array

Published:

Studentice četvrte godine FIS-a posjetile su Hanefi džamiju u Novom Pazaru, gdje su sa polaznicima vjerske pouke održale aktivnost na temu: “Zahvalnost Gospodaru”, a u sklopu predmeta Stručna praksa. Tom prilikom, kroz nekoliko primjera predstavile su djeci na koji način trebaju doživjeti svoju vjeru, kao i način i stil života svakog muslimana.
Studentice su izvele i kraću dramatizaciju edukativnog karaktera, gdje su i djeca uzela aktivno učešće.

“Biti zahvalan Allahu dž.š. znači spoznati da sve ono što imamo u našim životima jeste dar od njega. Ovom aktivnošću željele smo istaći važnost, ali i djeci buditi svijest o zahvalnosti Gospodaru u njihovoj najranijoj dobi”, kazala je studentica Melisa Suljović.

Aktivnost je realizovana pod mentorstvom prof. dr. Amele Muratović. Djeca su velika blagodat, ali samim tim i ogroman emanet, ističe ona. Od nas najviše zavisi kako ćemo im trasirati put spoznaje Gospodara kroz život.

“Zaista su djeca velika blagodat. Istovremeno, mi kao roditelji i svi oni koji učestvuju u vaspitno-obrazovnom procesu i njihovom odrastanju imamo veliku odgovornost i obavezu. Mektepska pouka kao jedan vid nastave predstavlja odgojni temelj i edukaciju na nivou džemata Islamske zajednice. Samim tim, kroz vjersku pouku smo, Uprava FIS-a i svi koji učestvuju u ovom procesu imali smo za cilj da, pored teorijskih saznanja, imaju i praktična saznanja i kompetencije, iskustva – kako bismo u budućnost i kroz taj segment profilirali njihov stručni kadar i zvanje”, kazala je prof. dr. Amela Muratović.

Za polaznike vjerske pouke i studentice FIS-a iste večeri upriličeno je iftarsko druženje.

SANA

The post Studentice FIS-a realizovale aktivnost na temu: “Zahvalnost Gospodaru” sa polaznicima vjerske pouke Hanefi džamije first appeared on SANA.

The post Studentice FIS-a realizovale aktivnost na temu: “Zahvalnost Gospodaru” sa polaznicima vjerske pouke Hanefi džamije appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img