35 C
Novi Pazar

OO SPP-a u Rožajama upriličio iftar – Bez pravde i pomirenja naše društvo ne može napredovati

Array

Published:

U prepunoj sali restorana Jela u Rožajama upriličen je iftar u organizaciji Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja.

Pored članova i simpatizera te stranke, iftaru je prisustvovala i delegacija SPP-a predvođena predsjednikom te stranke Usamom Zukorlićem, predstavnici Opštinskog odbora SDP-a u Rožajama, predstavnici Pokreta Evropa sad kao i predstavnici Demokrata.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Rožajama Mehmed Kalač.

“Ramazan je mjesec odricanja, svega osim dobra, a šta je dobro što možemo možemo učiniti svima nama? Dobro je očuvati našu vjeru, dobro je očuvati našu naciju, dobro je očuvati našu kulturu. To možemo uraditi samo kroz jake institucije i nikako drugačije. Danas pričamo o jačanju institucija i ne smijemo zaboraviti one čijom zaslugom danas možemo govoriti o njima, to su naši preci. Ramazan je prilika da se dovom, sadakom ili drugim dobročinstvom sjetimo naših djedova, naših nana, naših očeva i naših majki koji možda danas nisu među živima. To je generacija koja je uspjela u najvažnijem zadatku, prenijeli su amanet vjere na nas.”

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

“Stranka oravde i pomirenja je stranka koja želi da donese suštinske promjene u mjestima u kojima djeluje. Stranka pravde i pomirenja kao što joj je i ime, zalaže se za pomirenje među ljudima na temelju pravde i krupne korake činimo na tom putu. Ne želimo samo pomirenje među različitim narodima, ne možemo ni da legitimno insistiramo na miru ako ne budemo pomireni među sobom i Bogu hvala evo danas imamo i legitimno BNV na čelu sa prof. dr. Misalom Pramenković, koje je uspostavilo saradnju sa BNV u Crnoj Gori i koji zajedno rade na projektima i prosperitetu Bošnjačkog naroda sa obje strane granice.”

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Seid Hadžić istakao je da se iftar, odnosno jelo dijeli samo sa prisnim prijateljima.

“Iftar pored te ima i onu vjersku dimenziju. Ja pozivam sve nas koji gajimo vjeru u srcu, da tu našu vjeru potvrdimo sa povjerenjem, ondje gdje nema povjerenja, nema ni vjere. Vjera se mora potvrditi na relaciji sa ljudima. Dakle, naša vjera je vrijedna onoliko koliko smo uspjeli da predstavimo sebe i naše odnose poboljšamo sa svim ljudima u našem okruženju. Iftar koji predstavlja kraj jednog dana kada se ustežemo od jela i pića, predstavlja i šalje poruku najvećeg uspjeha borbe sa samim sobom, borbe protiv svoje sebičnosti i svojih slabosti. Zato smo se večeras ovdje svi skupa sastali da iftarimo bratski, prijateljski, onako kako to i nalažu naši običaji i naša vjera.”

Podsjetio je na iftar koji je održan sa državnim vrhom Crne Gore.

“Jedna od stvari koja me je dojmila a želim je podijeli ovdje sa vama jeste to da od 7 govornika, 5 njih je pomenulo pravdu i pomirenje. Pravda i pomirenje, bez njih ne možemo formirati niti zajednicu, njti društvo u bilo kakvom smislu, bez pravde i pomirenja nema boljitka, bez pravde i pomirenja naše društvo ne može napredovati. Zato mi u Crnoj Gori imamo Stranku pravde i pomirenja, ona će se ako Bog da razvijati i doći do stadijuma kada će adekvatno predstavljati Bošnjake u Crnoj Gori. Mi smo se formirali iz potrebe da postojimo zato što moramo promijeniti stanje i ne mirimo se sa stanjem u kome se trenutno nalazimo. Stanje Bošnjaka u Crnoj Gori je na lošem nivou i stadijumu, svi naši gradovi su pred samim uništenjem iako to zvuči pesimistički.“

Zaključio je da se ovakvim okupljanjima potvrđuje identitet, sloga i jedinstvo.

The post OO SPP-a u Rožajama upriličio iftar – Bez pravde i pomirenja naše društvo ne može napredovati first appeared on SANA.

The post OO SPP-a u Rožajama upriličio iftar – Bez pravde i pomirenja naše društvo ne može napredovati appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img