18.5 C
Novi Pazar

Veći dio studenata FIS-a su djevojke (video)

Array

Published:

Gost ramazanaskog programa Sandžak televizije bio je član Uprave FIS-a prof. dr Hajrudin Balić. Pored broj aktivnosti koje organizira FIS, u emisiji prije svega govorili smo o školovanju djevojaka.

Prof. dr Hajrudin Balić naglasio je da školovanje djevojaka je od velike važnosti. Kako je dodao, na fakultetu za islamske studije uglavom su djevojke.

„Islam kao vjera koja zastupa ili garantuje pravo žene u svakom mogućen pogledu, i u pogledu traženja nauke ili obrazovanja je jasan, ali u kontekstu školovanje svakog člana našeg društva je izuzetno važno, ali školovanje žena je i posebno važno, zato što je ona, ne samo supruga, ona je i majka, neko ko nosi emanet u porodici, odgoju djece, podučavanju djece. Fakultet za islanske studije, na kome studira najveći broj djevojaka i to je najbolji primer kako to savršeno funkcionira“, kaže prof. Dr Balić.

Oni koji razmišljaju o upisu fisa a žele kvalitetno znanje i obrazovanje, prije svega ako žele, a trebaju težiti upisu fakulteta, da nastave studije.

„Fakultet za islamske studije jeste jedna šansa i mi vjerujemo da je to najbolja moguća opcija za svakoga ko ima afinitete. Ako želi da se bavi islamskim naukama, kao neko ko je studirao u arapskom svijetu, odgovorno tvrdim za FIS sa sadašnjim kapacitetima, sa nastavnim kadrom, planom i programom, nimalo ne zaostaje sa fakultetima islamskih nauka u arapskom svijetu i oni koji razmišljaju i žele i vole islamske nauke, prije svega moramo reći kome se Allah smilovao da se bavi islamskim naukama FIS u Novom Pazaru je najbolja adresa. Sa ponosom ističemo da je naš osnivač bio rahmetli muftijia Muamer Zukorlić i on je imao običaj da kaže, da je naš fakultet najbolji na svijetu i mi sada sa ponosom ponavljamo te njegove riječi. FIS je ustanova samo za odabrane. Ako osoba osjeća sebe i želi da bude u društvu odabranih, pravo mjesti je FIS“, kaže prof. Dr Balić.

Za novu akademsku godinu planirano je da se redovno upiše po 30 studenata na sva tri osjeka, to je broj koji se dostigne svake godine, te se očekuje i ove, zaključio je prof. Dr. Balić.

SANA-Aiša Alić

The post Veći dio studenata FIS-a su djevojke (video) first appeared on SANA.

The post Veći dio studenata FIS-a su djevojke (video) appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img