18.5 C
Novi Pazar

Ministar Žigmanov čestitao Ramazanski Bajram – Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen

Array

Published:

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov uputio je danas čestitku za Ramazanski Bajram svim nosiocima vlasti Islamske zajednice i vernicima muslimanske veroispovesti u Republici Srbiji. Među njima su najbrojniji Bošnjaci, slede Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani, Goranci, kao i deo pripadnika romske zajednice.

Ramazanski Bajram je blagdan u muslimana kojim se obeležava završetak meseca ramazana, meseca u kojem je svaki muslimanski vernik bio pozvan na post i na stalno činjenje dobrih dela.

„Bajram šerif mubarek olsun“ ( „Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen“) svim muslimanima koji su 30 dana istrajavali u postu i odricanju od telesnih užitaka za vreme meseca ramazana strpljivo dočekali ovaj radosni blagdan. U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime želim svim vernicima muslimanske veroispovesti da dane Bajrama provedu u zdravlju i svakom drugom blagostanju sa svojim najbližima, u porodicama, sa komšijama i sa prijateljima. Neka radost Bajrama okupi i ujedini sve ljude u bratskoj ljubavi, međusobnom razumevanju i praštanju kako bismo svi stalno rasli u dobru i tako gradili bolji svet.“

The post Ministar Žigmanov čestitao Ramazanski Bajram – Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen first appeared on SANA.

The post Ministar Žigmanov čestitao Ramazanski Bajram – Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img