25.1 C
Novi Pazar

Poznati laureati povelja Novog Pazara

Array

Published:

Održana je svečana sjednica Skupštine povodom obilježavanja 562. rođendana grada Novog Pazara. Ovogodišnji laureati Povelje grada su Elvir Švakić, dr. Igor Kovačević i posthumno Rizah Trtovac.

Gradonačelnik Novog Pazara u obraćanju na svečanoj sjednici Skupštine Grada istakao da su u godinu dana završeni ili početi projekti vrijedni više od 160 miliona eura.

Novi Pazar je grad koji raste i razvija se, jedini u kojem se, pored Beograda i Novog Sada, povećava broj stanovnika. Mi se trudimo da riješimo sve izazove, a izgradnjom autoputa, gasovoda i realizacijom drugih projekata će postati regionalni centar ovog dijela Srbije, kazao je Nihat Biševac.

Dan Grada čestitali su i odbornici SDA I SPP.

– U duhu poruka mira I blagostanja, želim vam mnogo zdravlja, sreće I uspjeha kako vama tako I vašim porodicama, kazao je ispred odborničke grupa SPP-a Sead Redžović.

Skrenuta je i pažnja na novac koji je umjesto organizacije koncerta pjevačice Aleksandre Prijović u povodu Dana Grada trebao biti usmjeren na humanitarne aktivnosti.

– Osjećamo obavezu da javno kažemo da smo uvijek veći pobornici da Dan Grada obilježavamo promovišući kreativnost mladih ili realizacijom projekta Stomatološke ordinacije za osobe s invaliditetom umjesto za koncerte kojim se promovišu neke vrijednosti koje su u kolziji sa identitetom Grada Novog Pazara, kazala je Hanadi Hajdinović odbornica SDA Sandžaka.

Direktor TV “Hajat” iz Sarajeva Elvir Švrakić, oftalmolog Igor Kovačević iz Beograda i posthumno defektolog Rizah Trtovac ovogodišnji su dobitnici povelja koje Novi Pazar dodjeljuje u sklopu obilježavanja Dana grada.

Na prijedlog gradonačelnika Nihata Biševca plakete Novog Pazara dobili su novinarka Slađana Novosel (za doprinos novinarstvu), Semiha Kačar (za izuzetan doprinos razvoju ljudskih prava), Ljiljana Kostić (za dugogodišnji humanitarni rad) i Mukades Kašović (za iskazanu humanost i hrabrost).

The post Poznati laureati povelja Novog Pazara first appeared on SANA.

The post Poznati laureati povelja Novog Pazara appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img