18.5 C
Novi Pazar

Delegacija BNV u posjeti novopazarskim osnovnim školama

Array

Published:

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je danas novopazarske osnovne škole „Avdo Međedović, „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ i „Bratstvo“ i tom prilikom se sastala sa direktorima škola. 
Ovo su prve zvanične posjete novopazarskim školama, u kojima se izvodi na nastava na bosanskom jeziku, novoizabrane predsjednice dr. Pramenković.
Tokom sastanka, razgovaralo se o upisu djece na nastavi na maternjem jeziku, kao i o zajedničkom djelovanju Vijeća i škola da proces nastave na bosanskom jeziku bude kvalitetniji i potpuniji.
Predstavnici Vijeća su rukovodstvu škole uručili lektire na bosanskom jeziku, koje će doprinijeti kvalitetu nastave, jer predstavljaju važan sadržaj u okviru obrazovanja te zahvaljujući vrijednoj donaciji anonimnog donatora otklonjena je velika smetnja za kvalitetno odvijanje nastave na maternjem jeziku.
Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik dr. Mustafa Fetić, sekretar Samer Jusović, šef Kabineta Semir Madžgalj i predstavnici Odbora za obrazovanje, na čelu sa predsjednikom Dženisom Šaćirovićem.

The post Delegacija BNV u posjeti novopazarskim osnovnim školama first appeared on SANA.

The post Delegacija BNV u posjeti novopazarskim osnovnim školama appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img