25.1 C
Novi Pazar

Dženan Kamešničanin novi glavni urednik Glasa islama

Array

Published:


Na sjednici održanoj u Dugoj Poljani 24.04.2023. godine, kojoj su prisustvovali muftije te glavni imami i predsjednici medžlisa, analizirane su ramazanske aktivnosti i uspješnost akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

Nakon uvodne riječi predsjednika Mešihata i kraće prezentacije aktivnosti u mubarek mjesecu od strane čelnika medžlisa, konstatovano je da je protekli Ramazan nastavio kontinuitet sve organiziranije Islamske zajednice koji se ogleda u jačem angažmanu imama na terenu, omasovljenju džemata, boljoj organizaciji vjerskih aktivnosti te uvećanju zekata i sadekatu-l-fitra u odnosu na prošlu rekordnu godinu.

Muftija Dudić je izrazio ponos i zahvalnost Allahu dž.š. na postignutim rezultatima, naglasivši da je od uvećanja Bejtu-l-mala još važnije jačanje jedinstva Islamske zajednice i međuljudskih odnosa između imama, kao i imama i džematlija, što je rezultiralo jačanjem povjerenja u Zajednicu i njene predvodnike.

Na sjednici je, zbog ukazane potrebe, predsjednik Mešihata za v.d. glavnog i odgovornog urednika Glasa islama imenovao Dženana Kamešničanina, profesora arapskog jezika i književnosti. Muftija Dudić se zahvalio dosadašnjem uredniku Salahudinu Fetiću, koji je ovu dužnost odgovorno obavljao prethodnih devet godina.

The post Dženan Kamešničanin novi glavni urednik Glasa islama first appeared on SANA.

The post Dženan Kamešničanin novi glavni urednik Glasa islama appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img