18.5 C
Novi Pazar

UNINP otvorio vrata učenicima Ugostiteljsko-turističke škole

Array

Published:

Univerzitet u Novom Pazaru otvorio je vrata učenicima srednje Ugostiteljsko-turističke škole. Tom prilikom učenici su u pratnji svojih profesora upoznati sa historijatom, studentskom službom, departmanima, cjelokupnom upravom kao i sa kapacitetima Univerziteta.

Učenici ističu da im ovakve posjete itekako znače jer veliki broj njih još uvijek nije odlučio koji će fakultet upisati.

“Najviše mi se svidio kabinet za umjetnost jer je bilo baš dosta radova izloženih i vidjeli smo da se student ovdje baš trude da pokažu svoju kreativnost. Ova posjeta može dosta da nam pomogne jer sam lično ja imala možda neke predrasude za određene smjerove i sada kada sam vidjela i kada mi je sve objašnjeno, svi ti smjerovi su mi se svidjeli.”, ističe Selma Radetinac

Prof. Almasa Župljanin ističe da su učenici u ovim godinama jako neodlučni i da ih treba na ovaj način usmjeriti i upoznati ih sa onim što im pruža Univerzitet.

“Danas je bilo nekoliko smjerova, s obzirom da nam je nekoliko odjeljenja i na blok nastavi. Posjetili smo Internacionalni univerzitet i to je sada kod nas već tradiocionalno jer svake godine se naši maturanti upoznaju sa mogućnostima i sa onim što nudi ovaj univerzitet, to je uvijek na oduševljenje svih učenika. Učenici su u ovim godinama jako neodlučni i bitno ih je na ovaj način upoznati ih sa svim onim što nudi ovaj univerzitet, sa programima, sa vannastavnim aktivnostima i mislim da je to ono što uglavnom njih pridobije, kada dođu ovdje, kada vide čitav taj prostor, atmosferu i sve ono što im se nudi, mislim da to uvijek pozitivno utiče na njih.”

Na kraju obilaska studentima je prof. dr. Maida Bećirović – Alić održala predavanje na temu “Vršnjačko nasilje”.

The post UNINP otvorio vrata učenicima Ugostiteljsko-turističke škole first appeared on SANA.

The post UNINP otvorio vrata učenicima Ugostiteljsko-turističke škole appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img