35 C
Novi Pazar

Učenici Novopazarske Gimnazije posjetili UNINP (VIDEO)

Array

Published:


U
čenici Novopazarske Gimnazije posjetili su univerzitet u Novom Pazaru, gdje su se upoznali sa historijatom, studentskom službom, departmanima, cjelokupnom upravom, kao i sa kapacitetima Univerziteta.

Profesorica Melida Rebronja ističe, da se đaci svakodnevno susreću sa pitanjem, koji fakultet je najbolji za njih, te je ova posjeta od velike važnosti.

„Vjerujte, djeca se svakodnevno susreću sa pitanjima kuda dalje, šta upisati, šta je perspektivno, šta nije, te je ova posjeta od izuzetnog značaja za sve njih, a nekima će, vjerujem, presuditi dalji put“, kazala je Rebronja.

Budući brucosi ističu da su zadovoljni pristupom profesora i zaposlenih, te će im to donekle i olakšati donošenje odluke o upisivanju fakulteta.

“Drago mi je što smo baš mi Gimnazijalci oni koji su posjetili prostorije univerziteta u Novom Pazaru i mislim da je to baš značajno za nas, da bi smo prošili vidike za budućnost, prije svega, oni koji još nisu odlučili čime će se baviti, šta da studiraju, danas će možda dobiti motivaciju ili će odrediti svoju želju. Meni se najviše dopalo gostoprimstvo I pristup professor sa kojima smo razgovarali”, naglasila je učenica Novopazarske Gimnazije.

“Dobila sam veoma dobar utisak o univerzitetu u Novom Pazaru iI zasigurno ću ga i  upisati. Dopada mi se ambiijent, pristup profesoraprema nama I vjeujem da će sve one koji budu upisali ovaj fakultet mnogo čemu naučiti”, zaključuje srednjoškolka.

Učenici su nakon obilaska svih prostorija na univerzitetu, posjetili su i kabinet akademika rahmetli muftije Muamera Zukorlića.

SANA-Aiša Alić

The post Učenici Novopazarske Gimnazije posjetili UNINP (VIDEO) first appeared on SANA.

The post Učenici Novopazarske Gimnazije posjetili UNINP (VIDEO) appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img