18.5 C
Novi Pazar

Ministar Đerlek: Potencijale svake regije u Srbiji staviti u funkciju razvoja

Array

Published:

Za razvoj područja od značaja su infrastruktura i investicije. Međutim, za ostanak ljudi neophodno je stvoriti kompletan ambijent.

Da se decentralizuje kultura, ne da sve bude u Beogradu i Novom Sadu i da se samo Beograd razvija, kaže Edin Đerlek ministar za ravnomjerni regionalni razvoj.

Neophodno je  uspostaviti zdrave temelje u strateško-institucionalnom okviru, jačanju 17 regionalnih razvojnih agencija širom Srbije i jačanju kapaciteta lokalnih samouprava.

Treća stvar koju pokušavamo uspostaviti je jedno potpuno redizajniranje politike regionalnog razvoja, primjena potpuno nove metode. Dosad smo vidjeli da država ima ogromna ulaganja u različite dijelove Srbije. Međutim, imamo i dalje disproporcije, nešto tu ne štima, ističe Đerlek.

Neophodno je iskoristiti potencijale koje ima svaki okrug i region.

Stavljanje tih potencijala u funkciju razvoja. To je ono što nam je potrebno. Naravno da nećemo lišiti naše regione podsticaja od strane države ali ćemo sada u fokus staviti resurse i potencijale u našim okruzima, regionima, u funkciju razvoja.

Govoreći o iskustvu kao najbližeg saradnika rahmetli muftije Zukorlića, između ostalog ističe ostvarivanje dobrih kontakata kroz diplomatske aktivnosti uz brojne izazove pritom korisno radeći i za bošnjački narod i za Srbiju uopšte.

Mi smo imali mnogo izazova na dnevnom nivou, na nekoliko frontova smo se borili i to vas onako rapidno izgradi i osposobi sa svim neophodnim vještinama koje su potrebne da bi obnašali ovako jednu važnu funkciju.

Naglašava, želja je da regionalne razvojne agencije u Srbiji imaju što jaču saradnju koja će biti još intenzivnija s lokalnim samoupravama kako bi zajednički planirali i sagledali potrebe.

The post Ministar Đerlek: Potencijale svake regije u Srbiji staviti u funkciju razvoja first appeared on SANA.

The post Ministar Đerlek: Potencijale svake regije u Srbiji staviti u funkciju razvoja appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img