18.5 C
Novi Pazar

Dr. Fehratović: Ovo je alarm, hitno potrebne korjenite promjene

Array

Published:

Narodni poslanik SPP -a dr. Jahja Fehratović komentirajući tragediju u OŠ u Beogradu rekao da, ukoliko se u školama ne vrati pedagoška dimenzija pored obrazovne, često ćemo biti u ovakvim situacijama.

Glavno pitanje koje društvo treba postaviti je kako se došlo do toga da četrnaestogodišnjak dođe u posjed oružja, kaže dr. Fehratović.

– Ko je zakazao? Mislim da moramo svi duboko da se zamislimo i da je važno da se o tome temeljito govori. Treba razmisliti koliko je negativnih efekata dalo to sto je pedagoška dimenzija škole zapostavljena, što djeca imaju manje kućnog vaspitanja i što smo se odrodili od vjerskih tradicija, kultura, običaja, kaže dr. Fehratović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fehratović Jahja (@jahjafehratovic)

Ističe da nastavnik danas nije autoritet kao prije 30 godina, te da je neophodno promijeniti svijest mlađih generacija.

– Mi žanjemo ono što smo dozvolili da se 30 godina događa. Pedagoška dimenzija škole je potpuno zapostavljena. Nekada se nije moglo prići nastavniku, a danas je status prosvjetnog radnika prilično unižen. Onaj autoritet koji je nekada imao nastavnik, danas to slučaj. Krajnje je vrijeme da se poduzme i korjenito krene u promjene. Ono što je nakrivno nastajlo nakrivo 30 godina, ne može se ispraviti preko noći, vjerovatno će trebati decenije, ali se po početi pod hitno, poručuje dr. Fehratović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fehratović Jahja (@jahjafehratovic)

The post Dr. Fehratović: Ovo je alarm, hitno potrebne korjenite promjene first appeared on SANA.

The post Dr. Fehratović: Ovo je alarm, hitno potrebne korjenite promjene appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img