18.5 C
Novi Pazar

Gdje leži uzrok maloletničkog nasilja? (Video)

Array

Published:


Tinejdžerka izbodena, tinejdžer uhapšen zbog posjedovanja oružja, tunejdžer ubio devetoro ljudi, to su samo neki od posljednjih alarmantnih vijesti koje smo čuli. Da li su maloletnici ikada više  upleteni u kriminalne radnje i koji je ovo crni oblak koji je sve češća pojava u našem društvu. Sve je pogodila vijest da je jutros u Beogradu 9 osoba izgubilo živote, kada je učenik sedmog razreda ispalio više hitaca u njih.

Maloletnicima za učinjenja krivična djela mogu se izreći vaspitne mjere, kazna maloletničkog zatvora i mjere bezbijednosti predviđene članom 79. krivičnog zakonika, osim zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, za Sandžak televiziju kazao je pravnik Aleksandar Ivanović.

Među mladima od 17 do 21 godine bilježi  se porast kriminaliteta pokazuje prošlogodišnje istraživanje Instituta za kriminološka istraživanja.

Da li je uzrok povćanog stepena nasilja u društvu dominacija rijaliti programa na nacionalnim frenfencijama koji često svoju gledanost povećavanju promocijom nasilja. Šta se djeci osim rialiti programa,  nudi na nacionalnim frekvencijama i da li im uzori trebaju biti učesnici rijaliti programa.

The post Gdje leži uzrok maloletničkog nasilja? (Video) first appeared on SANA.

The post Gdje leži uzrok maloletničkog nasilja? (Video) appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img