35 C
Novi Pazar

Ministar Đerlek se susreo sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer

Array

Published:

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek sastao se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer (KAS) u Srbiji i Crnoj Gori Jakovom Devčićem sa kojim je dogovorio projektnu saradnju i podršku Fondacije u izradi strateškog okvira i podizanja institucionalnih kapaciteta subjekata regionalnog razvoja.

Ministar Đerlek ocijenio je da je Njemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i kao veoma plodnu istakao i dugogadišnju saradnju i angažovanje ove fondacije u reformskim procesima u Srbiji.

On je izrazio očekivanje da će sa Fondacijom biti uspostavljena čvrsta saradnja u projektnim aktivnostima, ali i kada je u pitanju izrada strateških dokumenata koji će obezbijediti važan okvir i buduće smjernice regionalnog razvoja.

„Svi segmenti reformskog procesa u kojima Fondacija učestvuje, ne samo oblast vladavine prava, već i obrazovanje, nauka, kultura, podrška mladima, suštinski su dio i ravnomjernog regionalnog razvoja, kao održivog napretka zemlje“, ocijenio je ministar Đerlek.

Devčić je istakao važnost regionalnih projekata, ne samo u cilju ekonomskog razvoja, već i u oblasti kulture i obrazovanja, kako bi se, i na ovom nivou, smanjile razlike u odnosu na glavni grad. Kako je istakao, Njemačka je postigla dosta uspjeha na ovom polju i može da predstavlja primjer dobre prakse i za regione u našoj zemlji.

On je dosadašnju saradnju sa Srbijom ocijenio kao izuzetno efikasnu i ukazao na to da će nastaviti sa kontinuiranom podrškom evropskoj perspektivi i procesu reformi koje država sprovodi.

Kada je u pitanju saradnja sa Kabinetom ministra za ravnomjerni regionalni razvoj, dogovoreno je održavanje narednog sastanka na kojem bi bili definisani konkretni koraci i vidovi saradnje.

Ministar Đerlek zahvalio je Fondaciji na kontinuiranoj podršci Srbije u brojnim segmentima, koji obuhvataju sve oblasti i regione naše zemlje, ističući da bez prosperitetnih, stabilnih, razvijenih i bolje povezanih regiona nema ni željenog rasta i razvoja Srbije.

Autor fotografija: Miloš Perić

The post Ministar Đerlek se susreo sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer first appeared on SANA.

The post Ministar Đerlek se susreo sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img