32.7 C
Novi Pazar

Opština Sjenica pokrenula postupak kojim će Islamskoj zajednici omogućiti legalizaciju Sabur džamije

Array

Published:

Islamska zajednica u Srbiji obratila se opštini Sjenica u vezi sa problemom legalizacije Sabur džamije koja se nalazi u centru grada.

Tim povodom usvojena je odluka o pokretanju postupka kojim će se omogućiti da Islamska zajendica neposredno postane vlasnik zemljišta, što je osnovni uslov za legalizaciju džamije.

– Shodno zakonskoj proceduri da bi se jedan objekat legalizovao potrebno je da se riješe imovinsko pravni odnosi, a prvi postupak u rješavanju legalizacije objekta  je da se riješi vlasništvo nad žemljom i zakonom predviđenom procedurom, odnosno neposrednom pogodbom što je zakonska procedura. Tržišnu vrijednost tog zemljišta procjenjuje Republička poreska uprava, a cio postupak u skladu sa zakonom vodi komisija i na kraju ako se taj postupak uspješno završi skupština treba da donese odluku da se izvrši pribavljanje nepokretnosti neposrednom pogodbom, jer na tom zemljištu se ne može pojaviti neko drugo fizičko i pravno lice, radi se o legalizaciji. Želim javno da kažem da ćemo biti operativni tamo gdje ima pravnog osnova, da vjerskim zajednicama izađemo u susret, da uradimo sve što je do nas da dođu do svoje imovine, kazao je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Ova odluka usvojena je glasovima većine odbornika.

(SANA)

The post Opština Sjenica pokrenula postupak kojim će Islamskoj zajednici omogućiti legalizaciju Sabur džamije first appeared on SANA.

The post Opština Sjenica pokrenula postupak kojim će Islamskoj zajednici omogućiti legalizaciju Sabur džamije appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img