19.8 C
Novi Pazar

Državni sekretar dr. Kurtović član državne delegacije Republike Srbije u Ujedinjenim nacijama

Array

Published:

Državna delegacija Republike Srbije predstavila je pred Savjetom za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi, Izvještaj za 4. ciklus Univerzalnog periodičnog pregleda.

Član delegacije Republike Srbije državni sekretar prof. dr Rejhan Kurtović rekao da je
nakon pozitivno ocijenjenih rezultata na polju ljudskih prava, Republika Srbija dobila preporuke od 94. članice Ujedinjenih nacija, o kojima su se izjasnili članovi državne delegacije.

– Dio preporuka čije je sprovođenje započelo ili su procesi planirani Planom Vlade Republike Srbije, prihvaćen je na odmah, a o dijelu preporuka izjasnit će se Vlada Republike Srbije u skladu sa rokovima Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija, kazao je dr. Kurtović.

Dr. Kurtović kazao da je zadovoljan činjenicom da je najveći broj članica Ujedinjenih nacija koje su učestvovale na sjednici Sveta za ljudska prava pozitivno i pohvalno govorio o velikom napretku Republike Srbije na polju ljudskih i manjinskih prava.

– Drago nam je da je i u međunarodnoj zajednici evidentna opredijeljenost naše država u implementaciji međunarodnih standarda zaštite ljudskih i manjinskih prava, kao i postizanju konkretnih rezultata na polju legislativne, institucionalne i prakatične zaštite ljudskih i manjinskih prava. Jasno se može vidjeti da je od trećeg ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda od 24. januara 2018. godine Republika Srbija postigla veliki napredak u realizaciji dobijenih preporuka i unapređenju i zaštiti ljudski i manjinskih prava. To je dobar trend, ali i veliki zalog za bolju i prosperitetniju budućnost naše države. Prihvaćene preporuke u budućnosti ćemo nastojati da implementiramo, ratifikovane međunarodne ugovore i prihvaćene međunarodne standarde i dalje da dosljedno primjenjujemo uz stalno jačanje institucionalnih kapaciteta, zaštitu, afirmaciju i promociju ljudskih i manjinskih prava, zaključio je državni sekretar Kurtović.

The post Državni sekretar dr. Kurtović član državne delegacije Republike Srbije u Ujedinjenim nacijama first appeared on SANA.

The post Državni sekretar dr. Kurtović član državne delegacije Republike Srbije u Ujedinjenim nacijama appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img