25.1 C
Novi Pazar

Prijem u Ambasadi Egipta – Promocija novih turističkih ponuda

Array

Published:

Jučer je u bašti Ambasade Egipta u Beogradu upriličena promocija novih turističkih potencijala i ponuda Arapske Republike Egipat, sa posebnim akcentom na sjevernu obalu i „Almaza bey“, koja je, uspostavljanjem direktnog čarter leta u saradnji sa Air Srbijom, i posredstvom turističke organizacije „Ponte travel“ od sada dostupna i građanima Srbije.

Sjeverna obala poznata i kao egipatski Maldivi je dio mediteranske obale i vrlo je popularna kako među Evropljanima ali i Egipćanima zbog kvalitetnih smeštajnih kapaciteta i velikog broja dostupnih morskih aktivnosti. Blizina Aleksandrije, Marsa Matrouha i Al-Alamina čini ovu destinaciju još zanimljivijom i atraktivnijom.

Nj. E. Bassel Salah, ambasador Egipta u Srbiji, pozdravljajući goste istakao je da je poslednjih godina Egipat jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Srbije koji žele da iskuse sve što Egipat ima da ponudi.

Saša Zarić, vlasnik turističke agencije Ponte travel predstavio je Almaza Bay kao novu destinaciju ove agencije koja će biti prva na mediteranskoj obali Egipta, u pitanju je kompleks od pet hotela vrhunskog kvaliteta koje spaja bijela pješčana plaža i kristalno plavo more.

Događaju su prisustvovali brojni predstavnici diplomatskog kora, predstavnici kulturnog i društvenog miljea Srbije i medija, među kojima i predstavnici Sandžak Media grupe iz Novog Pazara: Salahudin Fetić, Alen Omerović i Dženan Kamešničanin.

The post Prijem u Ambasadi Egipta – Promocija novih turističkih ponuda first appeared on SANA.

The post Prijem u Ambasadi Egipta – Promocija novih turističkih ponuda appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img