25.1 C
Novi Pazar

Zukorlić za A Haber: Bošnjaci žele pobjedu predsjednika Erdogana

Array

Published:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Skupštine R. Srbije Usame Zukorlić dao je podršku Redžepu Tajipu Erdoganu na izborima koji će se održati u nedjelju, 14. maja u Turskoj. Zukorlić je u intervju za A Haber kazao da je podrška Erdoganu važna za stabilnost i nastavak projekata koji su započeti na Balkanu.

– Ne samo muslimani, Bošnjci, Albanci, Pomaci, već i svi drugi narodi sa velikom pažnjom prate ovo. Oni vjeruju da će izborni rezultati imati veliki uticaj na Srbiju, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu i tako posmatraju cijeli tok. Kao predsjednik SPP-a, mogu da kažem da narod Srbije, koji turski narod doživljava kao braću i pomagače, želi pobjedu Redžepa Tajipa Erdogana jer vjeruje da je politika koju on sprovodi i vodi u Turskoj i regionu takođe važna za stabilnost Bliskog istoka i Balkana. Smatraju da je podrška Turskoj važna posebno za stabilnost i nastavak započetih projekata. Vjeruju da će to biti pozitivan ishod ne samo u Turskoj, već i šire, van granice, u ovom regionu i svijetu uopšte, kazao je Zukorlić.

Zukorlić pozvao Bošnjake u Turskoj da podrže Erdogana.

– Što se tiče bošnjačkog naroda koji živi u Turskoj općenito, vjerujem da će cijeniti sve pozitivne stvari koje je predsjednik Erdogan učinio. Vjerujem da svi Turci, a posebno Bošnjaci koji žive u Istanbulu, razumiju važnost ovog trenutka i posvećenosti ovoj politici. Vjerujem da treba da joj daju šansu. Iako ni ja ni naša stranka do sada nismo zauzeli takav stav, moj razlog dolaska ovdje je da ovo po prvi put otvoreno podržimo, poručuje Zukorlić.

Podsjećamo da je Zukorlić bio gost predsjednika Erdogana sa kojim se susreo na otvaranju Hajredin Barbarosa džamije u Istanbulu. U nastavku posjete delegacija Bošnjaka, među kojima i predsjednik Zukorlić, posjetila i predsjednika Velike narodne skupštine R. Turske gospodina dr. Mustafu Šentopa.

The post Zukorlić za A Haber: Bošnjaci žele pobjedu predsjednika Erdogana first appeared on SANA.

The post Zukorlić za A Haber: Bošnjaci žele pobjedu predsjednika Erdogana appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img